Τρόμο προκαλούν οι αποκαλύψεις για τα σχέδια των τζιχαντιστών του αυτοαποκαλούμενου Ισλαμικού Κράτους, οι οποίοι την ίδια ημέρα του μακελειού στο Παρίσι φέρεται να ετοίμαζαν τρομοκρατικά χτυπήματα στη Γερμανία και τη Βρετανία.

Σύμφωνα με πηγή από τις βρετανικές δυνάμεις ασφαλείας που μίλησε στην εφημερίδα The Sun, ο Αμπντελαμίντ Αμπαούντ, ο οποίος σκοτώθηκε σε επιχείρηση της αστυνομίας στη Γαλλία, και ο Μοχάμεντ Αμπρίνι, ο «άνδρας με το λευκό καπέλο» που συμμετείχε στις επιθέσεις στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών, είχαν επισκεφθεί το Μπέρμιγχαμ και το Λονδίνο πριν το μακελειό του περασμένου Νοεμβρίου. 

Οι δύο τρομοκράτες, μάλιστα, λέγεται πως είχαν επισκεφθεί τη Μεγάλη Βρετανία πέντε φορές πριν τα χτυπήματα σε Γαλλία και Βέλγιο, σε μία προσπάθεια να προσηλυτίσουν νέους ακολούθους.

Όπως αναφέρει η ίδια πηγή, οι δύο είχαν προγραμματίσει παράλληλες τρομοκρατικές επιθέσεις στις τρεις διαφορετικές χώρες, ωστόσο διαπίστωσαν πως ήταν δύσκολο να συγκεντρώσουν εκρηκτικά και να βρουν έναν έμπιστο κατασκευαστή βομβών στη Μεγάλη Βρετανία.