current views are: 9

4 Μαΐου 2016
Δημοσίευση10:30

Νέοι βομβαρδισμοί στο Χαλέπι έφεραν εκατόμβη νεκρών

Νέο λουτρό αίματος έγινε πάλι χθες στο δυτικό Χαλέπι με αποτέλεσμα τον θάνατο δεκάδων ανθρώπων. 

Δημοσίευση 10:30’

Νέο λουτρό αίματος έγινε πάλι χθες στο δυτικό Χαλέπι με αποτέλεσμα τον θάνατο δεκάδων ανθρώπων. 

Νέο λουτρό αίματος έγινε πάλι χθες στο δυτικό Χαλέπι με αποτέλεσμα τον θάνατο δεκάδων ανθρώπων. 

Δεκάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν στη διάρκεια ολοήμερης μάχης ανάμεσα σε σύρους αντάρτες και κυβερνητικές δυνάμεις στο δυτικό Χαλέπι η οποία συνεχιζόταν κατά περιόδους σήμερα Τετάρτη, ανέφεραν το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και πηγές μαχητών και από τις δύο πλευρές.

Οι μαχητές έδωσαν αντικρουόμενες εκδοχές για το αποτέλεσμα της μάχης που άρχισε νωρίς την Τρίτη μέσα και γύρω από την περιοχή Τζαμιγιάτ αλ-Ζαχράα στο δυτικό Χαλέπι.

Ένας αντάρτης δήλωσε πως οι αντάρτες κατάφεραν να πάρουν κάποιο έδαφος από την κυβερνητική πλευρά, ενώ ο στρατός είπε ότι η επίθεση απωθήθηκε.

Οι μάχες απείλησαν τις αμυντικές γραμμές του στρατού γύρω από τις ελεγχόμενες από την κυβέρνηση περιοχές του δυτικού Χαλεπίου.

Ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ραμί Αμπντουλραχμάν δήλωσε πως δεκάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν και από τις δύο πλευρές, σε μια μάχη την οποία χαρακτήρισε ως τη σφοδρότερη στην περιοχή εδώ και έναν χρόνο. Οι κυβερνητικές δυνάμεις ενισχύθηκαν από τους συμμάχους τους της Χεζμπολάχ του Λιβάνου, είπε.

Μαχητής των ανταρτών δήλωσε πως περίπου 40 μέλη των κυβερνητικών δυνάμεων σκοτώθηκαν, ενώ οι απώλειες στους αντάρτες φθάνουν τους 10 νεκρούς. Η στρατιωτική πηγή αρνήθηκε ότι ο στρατός υπέστη βαριές απώλειες στις τάξεις του, αλλά είπε πως δεκάδες άμαχοι και πολλοί αντάρτες σκοτώθηκαν.

Ο αντάρτης και ένας δεύτερος μαχητής της αντιπολίτευσης δήλωσε πως οι αντάρτες κάποια στιγμή κατέλαβαν μια στρατηγική θέση γνωστή ως Family House, αλλά αργότερα την έχασαν τον έλεγχό της όταν η κυβερνητική πλευρά έφερε ενισχύσεις.

Στο μεταξύ, περιοχές ανατολικά της Δαμασκού οι οποίες τελούν υπό τον έλεγχο των ανταρτών αποτέλεσαν σήμερα στόχο αεροπορικών επιδρομών, μετά την εκπνοή μιας συμφωνίας που αποσκοπούσε στον τερματισμό των εχθροπραξιών, ανέφεραν το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και διασώστες.

Το Παρατηρητήριο ανέφερε επίσης πως διεξάγονται μάχες ανάμεσα σε ομάδες ανταρτών και τις κυβερνητικές δυνάμεις στην περιοχή που επλήγη από τις αεροπορικές επιδρομές, στην πόλη Ντέιρ αλ-Ασάφιρ στην ανατολική Γούτα.

Η Μόσχα ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι η προσωρινή εκεχειρία στην οποία συμφώνησε με τις Ηνωμένες Πολιτείες είχε παραταθεί μέχρι τα μεσάνυχτα της 3ης Μαΐου. Δεν έχει ανακοινωθεί περαιτέρω παράταση της εκεχειρίας.

Οι διασώστες της υπηρεσίας Πολιτικής Άμυνας σε ελεγχόμενες από την αντιπολίτευση περιοχές της υπαίθρου της Δαμασκού ανέφεραν πως η περιοχή τέθηκε στο στόχαστρο 21 αεροπορικών επιδρομών και ταυτόχρονα πυρών όλμων. Δεν υπάρχουν τραυματισμοί, αναφέρεται στην ανακοίνωση της υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας.

 


σχετικα αρθρα