Έντονη ανησυχία προκαλεί στην κυβέρνηση της Γερμανίας η πολιτική κατάσταση στην ΠΓΔΜ.

Μάλιστα σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ΥΠΕΞ της χώρας, ορίστηκε ειδικός προσωπικός απεσταλμένος του Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάγερ για την κατάσταση στη χώρα.

«Μια διέξοδος από τη βαθιά κρίση, από την πραγματικά σοβαρή και βαθιά εσωτερική πολιτική κρίση, δεν διαφαίνεται έως τώρα. Γι’ αυτό ο υπουργός Εξωτερικών αποφάσισε το διορισμό προσωπικού ειδικού απεσταλμένου για την κατάσταση στην ΠΓΔΜ, τον πρέσβη της Γερμανίας στην Αυστρία Γιοχάνες Χάιντλ», δήλωσε και εξήγησε ότι ο πρεσβευτής θα συνεργαστεί στενά με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με τις ΗΠΑ και με άλλους εταίρους, για να τους στηρίξει στη διαμεσολάβησή τους για την υπέρβαση της εσωτερικής πολιτικής κρίσης.

«Αυτό είναι μια έκφραση της προσήλωσης της γερμανικής κυβέρνησης στα Δυτικά Βαλκάνια. Και το λέω αυτό ρητά και με το βλέμμα στην ευρωπαϊκή προοπτική που όλα τα κράτη των Δυτικών Βαλκανίων και η Μακεδονία (σσ. σε αυτό το σημείο αναφέρει τη χώρα με τη συνταγματική της ονομασία) έχουν και με το βλέμμα στην ενσωμάτωση στις ευρωατλαντικές δομές», κατέληξε.