Ένταση επικρατεί εδώ και δύο μέρες στην βουλγαρική πόλη Ράντνεβο της επαρχίας της Στάρα Ζαγόρα μετά το επεισόδιο μεταξύ βούλγαρων και ρομά που οδήγησε τρείς από τους πρώτους στο νοσοκομείο, τον έναν σε κρίσιμη κατάσταση και τους άλλους δύο σε σοβαρή.

Το περιστατικό που κατέληξε να κινδυνεύει άμεσα η ζωή ενός νέου ανθρώπου συνέβη την Δευτέρα του Πάσχα με αφορμή την οδική προτεραιότητα.

Οι λεκτικές αντιπαραθέσεις έφεραν συμπλοκή με αποτέλεσμα σύμφωνα με μαρτυρίες αυτοπτών μαρτύρων οι ρομά να επιτεθούν σε γκλομπς και μαχαίρια στους βούλγαρους.

Από τη επίθεση ο νεαρός βούλγαρος χτυπήθηκε κοντά στον πνεύμονα και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση ενώ οι άλλοι δύο νεαροί σε σοβαρή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο περιστατικό ήταν παρόντες πολλοί κάτοικοι κανένας εκ των οποίων δεν παρενέβη.

Το περιστατικό αυτό οδήγησε και σήμερα σε μαζική συγκέντρωση βούλγαρων  μπροστά από την συνοικία των ρομά στην πόλη με συνθήματα «Είμαστε πολλοί, είμαστε δυνατοί», «η Βουλγαρία πάνω απ΄όλα» και «η Βουλγαρία στους βούλγαρους».

Οι συγκεντρωθέντες[αρκετοί εκ των οποίων είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους-επιτέθηκαν στις αστυνομικές δυνάμεις προσπαθώντας να σπάσουν τον φραγμό ενώ πρέπει να σημειωθεί ότι οι όλοι οι ρομά είχαν απομακρυνθεί από την συνοικία τους από το μεσημέρι με λεωφορεία και ότι η πόλη βρίσκεται σε συνεχή και αυστηρό αστυνομικό κλοιό.

Για το περιστατικό διενεργείται προανάκριση.