Απόπειρα δολοφονίας εναντίον του τούρκου δημοσιογράφου και διευθυντή της εφημερίδας Cumhuriyet σημειώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής ξω από το δικαστικό μέγαρο της Κωνσταντινούπολης.

Άγνωστος άνοιξε πυρ εναντίον του γνωστού τούρκου δημοσιογράφου Τζαν Ντουντάρ, ο οποίος δικάζεται στην Τουρκία για αποκάλυψη κρατικών μυστικών, απόπειρα πραξικοπήματος και συνδρομή τρομοκρατικής οργάνωσης. Ο δράστης αποκάλεσε τον δημοσιογράφο «προδότη», προτού τον πυροβολήσει δύο φορές.

Ο δράστης επιτέθηκε στον Ντουντάρ κατά τη διάρκεια του διαλείμματος της δίκης του και την ώρα που έκανε δηλώσεις σε άλλους δημοσιογράφους, ωστόσο, σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ δεν τραυματίστηκε και είναι καλά στην υγεία του.

Δείτε το βίντεο σοκ από τη στιγμή της δολοφονικής επίθεσης στον δημοσιογράφο:

 

Ο Ντουντάρ, διευθυντής της εφημερίδας Cumhuriyet, ασκούσε κριτική επί πολλά χρόνια στο ισλαμο-συντηρητικό καθεστώς και τον περασμένο Νοέμβριο είχε συλληφθεί μαζί με τον συνάδελφό του, Ερντέμ Γκιουλ, έπειτα από τη δημοσίευση ενός άρθρου -συνοδευόμενου από φωτογραφίες και ένα βίντεο- το οποίο αναφερόταν στην κατάσχεση φορτηγών των τουρκικών υπηρεσιών πληροφοριών, γεμάτων όπλα που προορίζονταν για τους Σύρους ισλαμιστές αντάρτες.

Το βίντεο που δημοσιοποίησε αποδείκνυε ότι οι τουρκικές υπηρεσίες πληροφοριών διευκόλυναν την αποστολή όπλων στη Συρία.