Στα... τάρταρα βρίσκεται η δημοτικότητα του γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ.

Πιο συγκεκριμένα, η δημοτικότητα του προέδρου Φρανσουά Ολάντ υποχώρησε σε νέο ιστορικό χαμηλό, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε τις προηγούμενες ημέρες, εξέλιξη που εκλαμβάνεται από πολιτικούς ως ακόμη μία ένδειξη των προκλήσεων που καλείται να ξεπεράσει ενόψει των προεδρικών εκλογών της επόμενης χρονιάς.

Το ποσοστό δημοτικότητας του Ολάντ μειώθηκε στο 16% (-2%), ενώ εκείνο του πρωθυπουργού του, του Μανουέλ Βαλς, στο 20% (-2%), σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της εταιρείας Elabe η οποία διενεργήθηκε για λογαριασμό της εφημερίδας Les Echos και του ραδιοφωνικού δικτύου Radio Classique την 2η και 3η Μαΐου.

Το ποσοστό του Ολάντ όταν εξελέγη στην προεδρία το 2012 ανερχόταν στο 58%.

Το 80% των ερωτηθέντων απάντησε ότι δεν έχει εμπιστοσύνη στον πρόεδρο της δημοκρατίας της Γαλλίας, με σχεδόν τον έναν στους δύο (49%) να δηλώνει πως δεν έχει «καμιά απολύτως εμπιστοσύνη» στον Ολάντ.

Το ποσοστό δημοτικότητας του Βαλς βρίσκεται εξάλλου στο χαμηλότερο επίπεδο από την έλευσή του στο Ματινιόν, τον Απρίλιο του 2014.

Η νέα πτώση της δημοτικότητας των ηγετών της γαλλικής κυβέρνησης καταγράφεται παρά τις θετικές ειδήσεις στο οικονομικό μέτωπο οι οποίες δημοσιεύθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες — τη μείωση του αριθμού των ανέργων, αλλά και την υψηλότερη του προσδοκώμενου ανάπτυξη της γαλλικής οικονομίας το τέταρτο τρίμηνο του 2015.