Απελάθηκε ο ανταποκριτής του BBC από τη Βόρεια Κορέα. 

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα, ο δημοσιογράφος Ρούπερτ Γουινγκφίλντ-Χέις, συνελήφθη και στη συνέχεια απελάθηκε από τη χώρα για απρεπή δημοσιογραφική κάλυψη των εξελίξεων στη χώρα. 

Συγκεκριμένα αξιωματούχος της Εθνικής Επιτροπής Ειρήνης δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ότι ο ανταποκριτής του BBC απελάθηκε από τη χώρα, εξαιτίας των φραστικών επιθέσεών του στο σύστημα της Βόρειας Κορέας, αλλά και της μη αντικειμενικής κάλυψης του ρεπορτάζ του. 

Ο ίδιος αξιωματούχος συμπλήρωσε ότι έχει απαγορευτεί δια παντός, η είσοδος του συγκεκριμένου δημοσιογράφου στη Βόρεια Κορέα

Ο Ρούπερτ Γουινγκφίλντ-Χέις, είχε μεταβεί μαζί με μία παραγωγό και έναν βιντεολήπτη στη Βόρεια Κορέα, ενώ η σύλληψη έγινε την Παρασκευή, πριν από την αναχώρηση από τη χώρα. 

Ο δημοσιογράφος ανακρίθηκε για οκτώ ώρες από αξιωματούχους της Βόρειας Κορέας, προκειμένου να υπογράψει δήλωση.

Ο ίδιος και τα μέλη του συνεργείου οδηγήθηκαν στο αεροδρόμιο, σύμφωνα με το BBC, ενώ η αναφερόμενη ομάδα βρέθηκε στη Βόρεια Κορέα πριν από το κεντρικό συνέδριο του Εργατικού Κόμματος συνοδεύοντας ομάδα ερευνητών που πραγματοποιούσε επίσκεψη εργασίας.