«Είναι τρελό, αλλά ο Ντόναλντ Τραμπ αποκάλυψε το μεγάλο του σχέδιο για την οικονομία: να αντιγράψουμε την Ελλάδα και να χρεοκοπήσουμε», αναφέρει η οικονομική ιστοσελίδα MarketWatch μετά την παρουσίαση των σχεδίων του υποψήφιου Προέδρου για την οικονομία.

Ο Ντόναλντ Τραμπ αποκάλυψε το σχέδιό του για την αμερικανική οικονομία σε περίπτωση εκλογής του, στο πλαίσιο συνέντευξής του στο δίκτυο CNBC. Το δίκτυο Marketwatch σχολιάζει τις προτάσεις του Αμερικανού υποψηφίου για το προεδρικό χρίσμα ως εξής: «Είναι τρελό, αλλά ο Ντόναλντ Τραμπ αποκάλυψε το μεγάλο του σχέδιο για την οικονομία: να αντιγράψουμε την Ελλάδα και να χρεοκοπήσουμε» και προσθέτει:

«Οι κρίσεις κρατικού χρέους σε όλη την οικονομία, είναι ένα γεγονός που καθιστά δύσκολο για τις κυβερνήσεις να δανειστούν. Κάτι τέτοιο έχει συμβεί και στην Ελλάδα που προς το παρόν είναι πρωταθλήτρια στην ανεργία με ποσοστό 25%, οι Αμερικανοί πήραμε μία γεύση από το αυτό το 2008 και μετά».

Το δημοσίευμα καταλήγει ως εξής:

«Το μόνο σίγουρο είναι πως διευκολύνεται για τον Ντόναλντ Τραμπ η εκλογή αντιπροέδρου. Η μοναδική επιλογή είναι ο πρώην Υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας, Γιάνης Βαρουφάκης».