Τελωνειακοί στη Σλοβακία τραυμάτισαν γυναίκα από τη Συρία, όταν άνοιξαν πυρ κατά αυτοκινήτου στο οποίο επέβαιναν πρόσφυγες στα σύνορα με την Ουγγαρία.

Πρόσφυγες και μετανάστες έχουν δεχθεί νερό υπό πίεση και δακρυγόνα από αστυνομικές δυνάμεις στην Ευρώπη, αλλά πιθανότατα αυτή είναι η πρώτη φορά που δέχονται πυρά εντός της ζώνης Σένγκεν, μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

Οι Σλοβάκοι τελωνειακοί σταμάτησαν τέσσερα αυτοκίνητα που προσπαθούσαν να περάσουν τα σύνορα από την Ουγγαρία στη Σλοβακία τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Οικονομική Διοίκηση στην οποία υπάγονται τα τελωνεία.

Οι οδηγοί των τριών οχημάτων υπάκουσαν στην εντολή να σταματήσουν όμως το τέταρτο επιχείρησε να διαφύγει και έθεσε σε κίνδυνο τη ζωή τριών αξιωματικών, σύμφωνα πάντα με το σχετικό δελτίο Τύπου.

Οι τελωνειακοί «έριξαν προειδοποιητικά πυρά και όταν το αυτοκίνητο δεν σταμάτησε πυροβόλησαν εναντίον του, τραυματίζοντας ένα πρόσωπο» ανέφερε η ανακοίνωση χωρίς να δίνει περισσότερες διευκρινίσεις.

Από το νοσοκομείο της Ντουνάισκα Στρέντα στη νότια Σερβία έγινε γνωστό ότι το πρόσωπο που τραυματίστηκε είναι γυναίκα από τη Συρία περίπου 26 ετών, η οποία νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση αφού υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση σφαίρας από την πλάτη της.