Ο Κιμ Γιονγκ Ουν,ηγέτης της Βόρειας Κορέας, ήταν επικεφαλής μεγάλου συλλαλητηρίου και παρέλασης που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην κεντρική πλατεία της Πιονγκγιάνγκ, μία ημέρα μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της κεντρικής επιτροπής του Εργατικού Κόμματος.

Επρόκειτο για την πρώτη συνεδρίαση σε διάστημα 36 ετών, η οποία και επιβεβαίωσε τον ηγετικό ρόλο του ΚιμΆλλος ένας τίτλος για τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιουνγκ-Ουν, ο οποίος στη διάρκεια του συνεδρίου του μοναδικού κόμματος της χώρας, έλαβε τον τίτλο του προέδρου του Κόμματος των Εργατών της Κορέας.

Στη διάρκεια των τετραήμερων εργασιών αποσαφηνίστηκε ότι η Βόρεια Κορέα θα συνεχίσει την ανάπτυξη του πυρηνικού οπλοστασίου της, παρά την εφαρμογή εναντίον της του νέου πακέτου των σκληρών κυρώσεων του ΟΗΕ, ενώ τονίστηκε ότι η χρήση των πυρηνικών όπλων θα γίνει μόνο στην περίπτωση που δεχτεί απειλή κατά της εθνικής της ασφάλειας.

Παράλληλα, ο Κιμ ανακοίνωσε την έναρξη υλοποίησης πενταετούς προγράμματος οικονομικής ανάπτυξης με στόχο την αναζωογόνηση της οικονομίας της Βόρειας Κορέας, μαζί με την ταυτόχρονη ανάπτυξη του πυρηνικού οπλοστασίου (Byongjin).