Δεν έχουν διαπιστωθεί μέχρι στιγμής ισλαμικά κίνητρα πίσω από την αιματηρή επίθεση με μαχαίρι που σημειώθηκε σήμερα στο Μόναχο.

Όπως δήλωσε ο Όλιβερ Πλάτσερ, εκπρόσωπος του βαυαρικού υπουργείου Εσωτερικών, «δεν έχουμε έως τώρα ενδείξεις αναφορικά με κάποιο ισλαμιστικό κίνητρο, όμως οι έρευνες συνεχίζονται. Για το πρόσωπο αυτό, διαπιστώθηκαν ψυχικά προβλήματα και προβλήματα με ναρκωτικά».

Ο ομοσπονδιακός υπουργός Εσωτερικών Τόμας ντε Μεζιέρ δήλωσε από την πλευρά του, σε μια σύντομη δήλωσή του προς τον Τύπο, ότι δεν θέλει «να προσθέσει στις εικασίες για τα κίνητρα» του δράστη.

Νωρίτερα σήμερα, η βαυαρική εισαγγελία είχε αναφέρει πως οι ερευνητές εξετάζουν το σενάριο του ισλαμιστικού κινήτρου αναφορικά με την επίθεση με μαχαίρι που πραγματοποιήθηκε τα χαράματα στον σιδηροδρομικό σταθμό του Γκράφινγκ, κοντά στο Μόναχο, και είχε αποτέλεσμα τον θάνατο ενός ανθρώπου και τον τραυματισμό τριών.

«Ο δράστης έκανε δηλώσεις τη στιγμή της επίθεσης που παραπέμπουν σε πολιτικό κίνητρο, εκ πρώτης όψεως ισλαμιστικό», είχε δηλώσει ένας εκπρόσωπος της εισαγγελίας.

Από την επίθεση ένας άνδρας έχασε τη ζωή του ενώ τουλάχιστον τρεις είναι οι σοβαρά τραυματισμένοι.

Το περιστατικό συνέβη στον σταθμό Grafing ενώ κατά κάποια γερμανικά μέσα ενημέρωσης ο δράστης συνελήφθη.