Μια σειρά αδημοσίευτων μέχρι τώρα φωτογραφιών του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους, τις πρώτες στιγμές μετά την τρομοκρατική επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου είδε την Παρασκευή το φως της δημοσιότητας.

Σχεδόν 15 χρόνια μετά τη χειρότερη μέχρι τώρα τρομοκρατική επίθεση στον κόσμο, που στοίχισε τη ζωή σε περίπου 3.000 ανθρώπους, η προεδρική Βιβλιοθήκη και Μουσείο George δημοσίευσε μια νέα συλλογή φωτογραφιών.

Τις φωτογραφίες, οι οποίες και δημοσιεύτηκαν αποκλειστικά από το δίκτυο FRONTLINE κατόπιν αίτησης που υπέβαλε βάσει του νόμου για την Ελευθερία της Πληροφόρησης, είχε τραβήξει ο προσωπικός του φωτογράφος Eric Draper.

Σε αυτές έχει απαθανατιστεί ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ αρχικά σε σχολείο της Φλόριντα, όπου και βρισκόταν όταν ενημερώθηκε τηλεφωνικά για την επίθεση.

Στη συνέχεια φαίνεται στο προεδρικό αεροσκάφος Air Force One, στις στρατιωτικές βάσεις σε Λουιζιάνα και Νεμπράσκα και έπειτα στο Οβάλ Γραφείο και τη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας.

Στις φωτογραφίες στη βάση βρίσκεται με τον ανώτατο σύμβουλο Καρλ Ρόουβ (όρθιος δεξιά του Μπους) και τον προσωπάρχη του Λευκού Οίκου Άντριου Καρντ.

Σε άλλη φωτογραφία βρίσκεται και πάλι στο Air Force One με την στρατιωτική σύμβουλο του Λευκού Οίκου Σίντι Ράιτ εν πτήσει προς στρατιωτική βάση στη Νεμπράσκα πριν επιστρέψει στην Ουάσινγκτον.