ΟΗΕ: 125 εκατ. άνθρωποι έχουν ανάγκη για ανθρωπιστική βοήθεια

ΟΗΕ:  125 εκατ. άνθρωποι έχουν ανάγκη για ανθρωπιστική βοήθεια

Περισσότεροι από 125 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν μεγάλη ανάγκη από τη χορήγηση ανθρωπιστικής βοήθειας, σύμφωνα με τον αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, ο οποίος σημειώνει ότι ο αριθμός των εμφυλιοπολεμικών συκρούσεων τριπλασιάστηκε την τελευταία δεκαετία.

Κατά τη διάρκεια θεματολογικής συζήτησης για την ειρήνη και την ασφάλεια, ο Γιαν Έλιασον εξήγησε ότι το 80% των σημερινών αναγκών ανθρωπιστικής βοήθειας, προκαλείται από τις βίαιες πολεμικές συγκρούσεις, την κλιματική αλλαγή, την ξηρασία, αλλά και τα ακραία φυσικά φαινόμενα.

Ο αξιωματούχος του ΟΗΕ υποστηρίζει ότι ο διεθνής οργανισμός θα πρέπει να θέσει ως βασική αποστολή του, την προληπτική δράση έναντι των απειλών ασφάλειας, ενώ υψηλής προτεραιότητας θα πρέπει να είναι και η διεξαγωγή ερευνών για την εφαρμογή μακροπρόθεσμων-ολικού χαρακτήρα- λύσεων στις εμφυλιοπολεμικές συγκρούσεις.

Στο επίπεδο της εσωτερικής του αναδιοργάνωσης, ο ΟΗΕ λαβμάνει μέτρα κατά της σεξουαλικής εκμετάλλευσης και της κακοποίησης αδύναμων ομάδων, αλλά και της αποκατάστασης της εμπιστοσύνης στη διεξαγωγή των ειρηνευτικών αποστολών, σύμφωνα με τον Έλιασον.
 

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο