ΔΙΕΘΝΗ

ΟΗΕ: 125 εκατ. άνθρωποι έχουν ανάγκη για ανθρωπιστική βοήθεια

Δημοσίευση 11 Μαΐου 2016, 08:25 / Ανανεώθηκε 11 Μαΐου 2016, 12:24
ΟΗΕ:  125 εκατ. άνθρωποι έχουν ανάγκη για ανθρωπιστική βοήθεια
Facebook Twitter Whatsapp

Περισσότερα από 125 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν μεγάλη ανάγκη χορήγησης ανθρωπιστικής βοήθειας, ενώ είναι αναγκαία η προληπτική δράση έναντι των απειλών ασφάλειας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Περισσότεροι από 125 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν μεγάλη ανάγκη από τη χορήγηση ανθρωπιστικής βοήθειας, σύμφωνα με τον αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, ο οποίος σημειώνει ότι ο αριθμός των εμφυλιοπολεμικών συκρούσεων τριπλασιάστηκε την τελευταία δεκαετία.

Κατά τη διάρκεια θεματολογικής συζήτησης για την ειρήνη και την ασφάλεια, ο Γιαν Έλιασον εξήγησε ότι το 80% των σημερινών αναγκών ανθρωπιστικής βοήθειας, προκαλείται από τις βίαιες πολεμικές συγκρούσεις, την κλιματική αλλαγή, την ξηρασία, αλλά και τα ακραία φυσικά φαινόμενα.

Ο αξιωματούχος του ΟΗΕ υποστηρίζει ότι ο διεθνής οργανισμός θα πρέπει να θέσει ως βασική αποστολή του, την προληπτική δράση έναντι των απειλών ασφάλειας, ενώ υψηλής προτεραιότητας θα πρέπει να είναι και η διεξαγωγή ερευνών για την εφαρμογή μακροπρόθεσμων-ολικού χαρακτήρα- λύσεων στις εμφυλιοπολεμικές συγκρούσεις.

Στο επίπεδο της εσωτερικής του αναδιοργάνωσης, ο ΟΗΕ λαβμάνει μέτρα κατά της σεξουαλικής εκμετάλλευσης και της κακοποίησης αδύναμων ομάδων, αλλά και της αποκατάστασης της εμπιστοσύνης στη διεξαγωγή των ειρηνευτικών αποστολών, σύμφωνα με τον Έλιασον.