Πολλά κτίρια εκκενώθηκαν στην Στοκχόλμη έπειτα από διαρροή χημικού αερίου από ερευνητικό εργαστήριο, ανακοίνωσε η αστυνομία που έκανε επίσης λόγω για κίνδυνο έκρηξης. Όπως μεταδίδουν τοπικά ΜΜΕ τουλάχιστον 11 άτομα τουλάχιστον μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες 500 και πλέον άνθρωποι απομακρύνθηκαν από ένα κτίριο δίπλα στο Ινστιτούτο Καρολίνσκα, το οποίοι είναι ένα από τα μεγαλύτερα ιατρικά πανεπιστήμια στον κόσμο.

Το Βασιλικό Ινστιτούτο Τεχνολογίας και αρκετές ακόμα επιχειρήσεις επηρεάστηκαν από το περιστατικό, μεταδίδει η εφημερίδα Aftonblatet.

Η διαρροή της χημικής ουσίας ξεκίνησε από τον έβδομο όροφο του κτιρίου, σε χώρο εργαστηρίων. «Υπήρξε διαρροή αερίου στον χώρο. Πρόκειται πιθανώς για τολουΐνη. Σε συμπυκνωμένη μορφή αποτελεί κίνδυνο για έκρηξη και πυρκαγιά» ανέφερε εκπρόσωπος της αστυνομίας στην εφημερίδα. Ωστόσο η εν λόγω πληροφορία προς το παρόν δεν επιβεβαιώθηκε επισήμως.

Το αέριο τολουΐνη προκαλεί πονοκεφάλους, ναυτία, υπνηλία, απώλεια αισθήσεων και μπορεί να οδηγήσει ακόμα και σε θάνατο.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα thelocal.se, συνολικά 11 άτομα οδηγήθηκαν στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα.Ομάδα έκτακτης ανάγκης φορώντας προστατευτικές στολές και μάσκες εισήλθε στο χώρο για να προσδιορίσει επακριβώς την ουσία που διέρρευσε και να σταματήσει τη διαρροή