«Καρατομήθηκε» η Ρούσεφ και κάνει λόγο για πραξικόπημα

«Καρατομήθηκε» η Ρούσεφ και κάνει λόγο για πραξικόπημα

Για πραξικόπημα και φάρσα έκανε λόγο στο κύκνειο διάγγελμά της ως πρόεδρος της Βραζιλίας η Ντίλμα Ρούσεφ, η οποία παύθηκε από το αξίωμα αντιμέτωπη με βαριές κατηγορίες για τη διαχείριση των οικονομικών.

Έπειτα από μια μαραθώνια συνεδρίαση της Γερουσίας, που διήρκεσε περίπου 20 ώρες, η Ρούσεφ αποπέμφθηκε με 55 έναντι 22 από την προεδρία της χώρας και παραπέμπεται σε δίκη.

Την προεδρία πλέον αναλαμβάνει ο αντιπρόεδρος Μισέλ Τεμέρ, τουλάχιστον μέχρι την ολοκλήρωση της δίκης της Ρούσεφ εντός εξαμήνου.

Απευθυνόμενη στους πολίτες και ενώ οι υποστηρικτές της φώναζαν συνθήματα όπως «Ντίλμα, η πολεμίστρια του έθνους της Βραζιλίας», η Ρούσεφ, υποστήριξε την αθωότητά της και υποστήριξε ότι διακυβεύεται η δημοκρατία της χώρας.

«Ποτέ μου δεν δέχθηκα δωροδοκίες. Αντιθέτως, πολέμησα κατά της διαφθοράς. Αυτή είναι μία διαδικασία ενάντια σε έναν τίμιο άνθρωπο», τόνισε, συμπληρώνοντας πως νιώθει υπερήφανη που ήταν η πρώτη γυναίκα που εξελέγη στην προεδρία της Βραζιλίας.

«Η μοίρα πάντα μου έστειλε σοβαρές προκλήσεις. Κάποιες έμοιαζαν ανυπέρβλητες», είπε σε άλλο σημείο η Ρούσεφ, αναφερόμενη στη μάχη της με τον καρκίνο ενώ προανήγγειλε ότι δεν θα τα παρατήσει λέγοντας: «Θα συνεχίσω να μάχομαι με όλα τα νομικά μέσα που υπάρχουν ώστε να διατηρήσω τη θητεία μου ως τις 31 Δεκεμβρίου του 2018».

Η Ρουσέφ κατηγορείται για χειραγώγηση των οικονομικών στοιχείων προκειμένου να αποκρύψει το διογκωμένο δημοσιονομικό έλλειμμα πριν την επανεκλογή της το 2014.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο