Η συμπεριφορά του αμερικανού βουλευτή των Δημοκρατικών Άντονι Γουάινερ, ο οποίος ανήρτησε στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης του Twitter άσεμνες φωτογραφίες του, ήταν «ανάρμοστη» και ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα την χαρακτήρισε ώς ανεπιθύμητη παραφορά, ανακοινώθηκε σήμερα από το Λευκό Οίκο. Ο 46χρονος, έγγαμος, Γουάινερ και βουλευτής της Νέας Υόρκης, αψήφησε τις εκκλήσεις ηγετικών στελεχών του Δημοκρατικού Κόμματος να παραιτηθεί και δήλωσε την Κυριακή ότι θα υποβληθεί σε θεραπεία και θα ζητήσει γι' αυτό μια άδεια απουσίας από τα καθήκοντά του.

«Εάν ήμουν στη θέση του θα υπέβαλα παραίτηση» είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, σύμφωνα με τηλεγράφημα του Ρόιτερς σήμερα τα ξημερώματα.

«Ο πρόεδρος πιστεύει, όλοι πιστεύουμε ότι ήταν μια παραφορά» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζέι Κάρνεϊ όταν ρωτήθηκε για τη θέση του προέδρου στο ζήτημα αυτό.

«Ο βουλευτής κ. Γουάινερ παραδέχτηκε και ο ίδιος ότι η συμπεριφορά του ήταν ανάρμοστη, η ασυνειδησία του ήταν ανάρμοστη αλλά ο πρόεδρος εστιάζει στην δουλειά του: στο να κάνει την οικονομία να αναπτύσεται συνεχώς, στο να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας, και φυσικά στο να εγγυηθεί για την ασφάλεια και την προστασία του αμερικανικού λαού» επεσήμανε.

Η εμμονή του κ. Γουάινερ να μην παραιτηθεί έχει εξαγριώσει του Δημοκρατικούς που εικάζουν ότι αυτή η συμπεριφορά του έχει προκαλέσει πλήγμα στο Δημοκρατικό Κόμμα τη στιγμή που επιζητά να ξανακερδίσει τον έλεγχο στη Βουλή των Αντιπροσώπων από τους Ρεπουμπλικανούς στις εκλογές του επόμενου έτους.
TAGS