Αρνητικά διακείμενες σε ένα διαφαινόμενο Brexit είναι οι περισσότερες διεθνείς εταιρείες.

Συγκεκριμένα, η πλειονότητα των διεθνών εταιριών από επτά χώρες, περιλαμβανομένης της Γερμανίας και της Κίνας, πιστεύουν ότι μια αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση θα είναι αρνητική για αυτές και θα οδηγήσει σε περικοπή των επενδύσεων, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Ipsos MORI που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Το 78% των 667 εταιριών που συμμετείχαν απάντησαν πως πιστεύουν ότι ο αντίκτυπος ενός Brexit θα είναι αρνητικός, με μόνο 5% να θεωρούν ότι θα επιδράσει θετικά στις δραστηριότητές τους. Οι υπόλοιπες εταιρίες είπαν πως δεν θα είναι ούτε θετικό ούτε αρνητικό, ή δήλωσαν ότι δεν γνωρίζουν.

Η Ipsos MORI είπε ότι η διαδικτυακή της δημοσκόπηση, που διενεργήθηκε από τις 19 Απριλίου έως τις 2 Μαΐου, περιλαμβάνει επιχειρήσεις που είναι μέλη των Εμπορικών Επιμελητηρίων του Καναδά, της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ιταλίας, της Ισπανίας και της Σουηδίας καθώς και του Κινεζικού Συμβουλίου για την Προώθηση του Διεθνούς Εμπορίου.

Ερωτηθείσες για τον αντίκτυπο του Brexit στις ενδεχόμενες μελλοντικές τους επενδύσεις στη Βρετανία, το 61% των επιχειρήσεων δήλωσε ότι ο αντίκτυπος θα είναι το πιθανότερο αρνητικός, με μόνο 5% να έχει αντίθετη άποψη και το 27% να απαντά ότι μάλλον δεν θα έχει καμία επίπτωση. Το υπόλοιπο 7% των ερωτηθέντων ήταν αναποφάσιστοι.

Μια εταιρία στις τρεις είπε ότι ο αντίκτυπος θα είναι πολύ αρνητικός, οδηγώντας σε μείωση των επενδύσεων κατά περισσότερο από 10%.