Να δώσει τέλος στις φήμες για ρήξη στις σχέσεις μεταξύ του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και του απερχόμενου πρωθυπουργού Αχμέτ Νταβούτογλου στην Τουρκία ήρθε η παρουσία του δεύτερου ως μάρτυρας στον γάμο της κόρης του τούρκου προέδρου.

Ο Νταβούτογλου ήταν μάρτυρας από την πλευρά της 30χρονης Σουμεϊγέ Ερντογάν που παντρεύτηκε σήμερα στην Κωνσταντινούπολη με έναν κατασκευαστή μη επανδρωμένων, τηλεκατευθυνόμενων αεροσκαφών, τον Σελτζούκ Μπαϊρακτάρ.

Σχεδόν 6.000 άνθρωποι είχαν προσκληθεί στον γάμο, που τελέστηκε δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, με κλειστούς πολλούς δρόμους ενώ είχαν τοποθετηθεί και πρόσθετα κάγκελα ασφαλείας γύρω από την αίθουσα της γαμήλιας δεξίωσης, στο Κιουτσουκτσεκμετσέ, στην ευρωπαϊκή πλευρά της Κωνσταντινούπολης.

Ο πρόεδρος Ερντογάν και η σύζυγός του Εμινέ έχουν δύο γιους, τον Μπουράκ (που σπανίως εμφανίζεται δημόσια) και τον Μπιλάλ και δύο κόρες, την Έσρα και την 30χρονη Σουμεϊγέ.

Η Σουμεϊγέ Ερντογάν φοίτησε στο London School of Economics και ήταν σύμβουλος του AKP σε θέματα εξωτερικής πολιτικής την εποχή που ο πατέρας της ήταν πρωθυπουργός της Τουρκίας. Σταμάτησε όμως να εργάζεται για το κόμμα όταν ο Εντογάν εξελέγη πρόεδρος, το 2014 και σήμερα είναι αντιπρόεδρος μιας φιλοϊσλαμικής οργάνωσης για τα δικαιώματα των γυναικών, της Ένωσης για τις Γυναίκες και τη Δημοκρατία.

Ο γαμπρός, που σπούδασε στο Πολυτεχνείο της Κωνσταντινούπολης και στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Τζόρτζια, στις ΗΠΑ, είναι υπεύθυνος του τομέα τεχνολογικής ανάπτυξης στην επιχείρηση της οικογένειάς του, την Baykar Makina, που κατασκευάζει μη επανδρωμένα αεροσκάφη.