current views are: 8

15 Μαΐου 2016
Δημοσίευση16:20

Κιμ Γιονγκ Ουν: Το άλμπουμ της ζωής ενός … αρρωστημένου ηγέτη

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν είναι ο ανώτατος ηγέτης της Βόρειας Κορέας. Διαδέχθηκε τον πατέρα του Κιμ Τζόνγκ-ιλ μετά τον αιφνίδιο θάνατο του τελευταίου, τον Δεκέμβριο του 2011. 

Δημοσίευση 16:20’

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν είναι ο ανώτατος ηγέτης της Βόρειας Κορέας. Διαδέχθηκε τον πατέρα του Κιμ Τζόνγκ-ιλ μετά τον αιφνίδιο θάνατο του τελευταίου, τον Δεκέμβριο του 2011. 

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν είναι ο ανώτατος ηγέτης της Βόρειας Κορέας. Διαδέχθηκε τον πατέρα του Κιμ Τζόνγκ-ιλ μετά τον αιφνίδιο θάνατο του τελευταίου, τον Δεκέμβριο του 2011. 

Ακόμη και η ημερομηνία γέννησης του θεωρείται μυστήριο. Ο Κιμ Γιονγκ-Ουν γεννήθηκε στις 8 Ιανουαρίου είτε το 1982 είτε του 1983 είτε του 1984. Σύμφωνα με τα επίσημα αρχεία, η χρονολογία γέννησής του είναι το 1982, ωστόσο σύμφωνα με ορισμένους η ημερομηνία άλλαξε έτσι ώστε να συμπέσει με τα 70 χρόνια από τη γέννηση του πρώην ηγέτη της Β. Κορέας Kim Il-Sung και με τα 40 χρόνια από τη γέννηση του πατέρα του, επίσης ηγέτη της Β. Κορέας, Kim Jong-Il.

Παιδικά χρόνια και στρατιωτική εκπαίδευση 

Όπως αναφέρει το Business Insider στο ειδικό του αφιέρωμα, πριν ανέλθει στην εξουσία, ο Κιμ Γιονγκ Ουν, εκείνοι που τον γνώριζαν από μικρό, μιλούσαν για ένα ντροπαλό παιδί. ο Γιονγκ-Ουν πήγε σχολείο στην Ελβετία. Οι συμμαθητές του μάλιστα τον περιέγραφαν ως ένα ήσυχο παιδί με μεγάλη αίσθηση του χιούμορ.

Του άρεσε το μπάσκετ και είχε μεγάλη αδυναμία στον σούπερσταρ του αθλήματος Μάικλ Τζόρνταν από τους Σικάγο Μπουλς. Παρά το μικρό του ύψος, οι φήμες κάνουν λόγο για έναν έντονα ανταγωνιστικό παίκτη.

Αφού φοίτησε Φυσική, ο Κιμ Γιονγκ-Ουν επέστρεψε στην πατρίδα του για στρατιωτική εκπαίδευση. Ο πατέρας του, που μέχρι τότε ήταν πιο ο ηγέτης της Β. Κορέας, αρρώστησε βαριά. Ως αποτέλεσμα, ο Κιμ Γιονγκ-Ουν γρήγορα ανέβηκε τις σκάλες της πολιτικής και στρατιωτικής ιεραρχίας, αναλαμβάνοντας τη θέση του συνταγματάρχη και του επικεφαλής διάφορων πολιτικών επιτροπών έτσι ώστε να προετοιμαστεί για την ανάληψη της ηγεσίας στη χώρα. Ο πατέρας του πέθανε από καρδιακή ανακοπή στις 17 Δεκεμβρίου του 2011. Και έτσι έχοντας σχεδόν πατήσει τα 30 χρόνια, ο Γιονγκ-Ουν έγινε ο νεότερος ηγέτης στην ιστορία της Β. Κορέας.

Αλήθειες ή ψέματα… ποιος μπορεί να απαντήσει; 

Η μεγαλύτερη… επιτυχία του Κιμ Γιονγκ Ουν είναι ότι έχει καταφέρει να ελέγχει ό,τι τον αφορά σε πληροφορία. Κανείς δεν μπορεί να ξεχωρίσει τι είναι αλήθεια και τι ψέματα.  
•    Έχει παραλάβει βραβείο για τη συμβολή του στη διατήρηση της ειρήνης! 
•    Έκανε υποχρεωτική την 13ετη στρατιωτική θητεία.
•    Οδήγησε για πρώτη φορά αυτοκίνητο, όταν ήταν τριών χρόνων. Στα 9 ήταν σκίπερ. 
•    Σκαρφάλωσε στο υψηλότερο βουνό της Βόρειας Κορέας με κοστούμι και επίσημο παπούτσι.
•    Διέταξε να κουρευτούν όλοι σαν και εκείνον. 
•    Χαλάρωσε τους νόμους που αφορούσαν… το ρουχισμό των πολιτών -για να γίνει πιο αγαπητός στη νεολαία. 
•    Πέταξε στα σκυλιά τον “προδότη” θείο του. 

645 εκ. δολάρια σε είδη πολυτελείας

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν λατρεύει το κονιάκ, αγοράζει φανταχτερά αυτοκίνητα και πιάνα ξοδεύοντας πάνω από 645 εκατομμύρια δολάρια σε είδη πολυτελείας, ξεπερνώντας μάλιστα και τον πατέρα του και πρώην ηγέτη της χώρας, σύμφωνα με την έκθεση του ΟΗΕ. Μάλιστα, ο πρώην sushi chef του, είχε δηλώσει πως ο ισχυρός άνδρας λάτρευε το κινέζικο πεπόνι, το χαβιάρι του Ουζμπεκιστάν και το χοιρινό Δανίας, ενώ έπινε κονιάκ και έπαιζε γκολφ.

Το 2006, οι ΗΠΑ, εξέδωσαν μία λίστα με 60 πράγματα που δεν έπρεπε να πωλούνται στον Κιμ τον πρεσβύτερο, μεταξύ αυτών, κρύσταλλα, σύνεργα του σκι και γιοτ.

Στις εκατοντάδες σελίδες της έκθεσης, υπάρχουν στοιχεία για όσα οι οργανώσεις Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κατήγγειλαν εδώ και χρόνια – «εξόντωση», βασανιστήρια, υποδούλωση και βιασμούς. Σημειώνει επίσης πως ανάμεσα σε όλη αυτή την κτηνωδία, το καθεστώς του Κιμ Γιονγκ Ουν αγόραζε ολόκληρα φορτία με είδη πολυτελείας.


Χάρη στον Ντένις Ρόντμαν, γνωρίζουμε ότι ο Κιμ Γιονγκ Ουν λατρεύει το εκλεκτό λικέρ, και κυρίως το κονιάκ. Ξέρουμε επίσης ότι ο Κιμ και οι συνεργάτες του κατασκεύασαν ένα χιονοδρομικό και ένα ιππικό κέντρο. Η έκθεση αναφέρει πως η κυρίαρχη ελίτ αγόρασε φανταχτερά αυτοκίνητα, τρεις ντουζίνες πιάνα και κορυφαίο εξοπλισμό καταγραφής. Βασισμένη σε προηγούμενες εκθέσεις, υποθέτουν ότι το συνολικό κόστος των κρατικών δαπανών για αγαθά πολυτελείας αυξήθηκε κατά μέσο όρο από 300 εκατομμύρια δολάρια το χρόνο υπό το καθεστώς του Κιμ Γιονγκ ΙΙ, σε 645.800.000 το 2012.

Η «αγάπη» για τα πυρηνικά

O ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, κατέστησε γνωστό ότι η χώρα του δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα αν προηγουμένως δεν απειληθεί η κυριαρχία της με πυρηνικά. Αυτό ανακοίνωσε, όπως και το πενταετές οικονομικό του πλάνο, ο Κιμ Γιονγκ Ουν κατά τη διάρκεια τηλεοπτικού διαγγέλματος.

«Η Βόρεια Κορέα θα τηρήσει τη δέσμευσή της για τη μη διάδοση και για τον παγκόσμιο περιορισμό των πυρηνικών όπλων», εξήγησε ο Κιμ κατά τη διάρκεια του συνεδρίου του κυβερνώντος Εργατικού Κόμματος, τονίζοντας ταυτόχρονα ότι η Βόρεια Κορέα επιθυμεί την εξομάλυνση των σχέσεων με κράτη τα οποία μέχρι πρόσφατα ήταν εχθρικά.

Η αλήθεια είναι ότι Βορειοκορεάτες αξιωματούχοι έχουν προβεί και στο παρελθόν σε παρόμοιες δηλώσεις εξαπολύοντας ταυτόχρονα απειλές εναντίον τόσο των ΗΠΑ όσο και της Νότιας Κορέας. Το αποκομμένο από την παγκόσμια κοινότητα κρατίδιο, άλλωστε, επανειλημμένως έχει αδιαφορήσει για τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, εξακολουθώντας τις πυρηνικές δοκιμές.

Γ.Λ.


σχετικα αρθρα