Την άσχημη σχέση του με τον Βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον, εφόσον εκλεγεί πρόεδρος, ... προεξόφλησε ο υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

Το αιτιολόγησε, δε, εξαιτίας της κριτικής που ασκεί ο Βρετανός πρωθυπουργός στο πρόσωπό του.

Ο Κάμερον είχε δηλώσει στο βρετανικό κοινοβούλιο (2015) ότι ο Τραμπ ήταν “διχαστικός, ηλίθιος και λανθασμένος,” αναφορικά με την εξαγγελία που έκανε για τον προσωρινό αποκλεισμό εισόδου των μουσουλμάνων στις ΗΠΑ. Ο Βρετανός πρωθυπουργός είχε επίσης δηλώσει, τότε, ότι στην περίπτωση που ο Τραμπ έρχονταν στη Βρετανία, τότε, θα ένωνε τη χώρα εναντίον του.

“Όπως φαίνεται δε θα έχουμε μία καλή σχέση. Ποιος ξέρει; Ελπίζω ότι θα έχω μία καλή σχέση μαζί του, αλλά φαίνεται ότι αυτό δεν τον απασχολεί,” δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τραμπ στη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξής του, στο κανάλι ITV.

Σε σχετική ερώτηση για την παραμονή ή μη της Βρετανίας στην ΕΕ, ο Τραμπ δήλωσε: “Έχω μιλήσει για την ΕΕ. Είναι γραφειοκρατική και ιδιαίτερως δύσκολη. Σε σχέση με τη Βρετανία, θέλω να ρωτήσω τι χρειάζονται οι Βρετανοί από την EE; Ωστόσο, ας αφήσουμε τους ίδιους να εκφραστούν,” δήλωσε χαρακτηριστικά.