Στο όνομα της πολιτικής του Τραμπ δύο αδέλφια από τη Βοστόνη, προχώρησαν σε ξυλοδαρμό ενός άστεγου Μεξικανού μετανάστη, ενώ ούρησαν και πάνω του. Τα δύο αδέλφια όταν συνελήφθησαν είχαν πει σε αστυνομικούς πως «ο Ντόναλντ Τραμπ είχε δίκιο: όλοι αυτοί οι λαθρομετανάστες πρέπει να απελαθούν». 

Ο Σκοτ Λίντερ, 38 ετών, και ο Στιβ Λίντερ, 30, ομολόγησαν την ενοχή τους στις κατηγορίες της πρόκλησης σωματικής βλάβης και της παραβίασης πολιτικών δικαιωμάτων, καθώς και στην επίθεση με επικίνδυνο όπλο, μεταξύ άλλων.

Ο Σκοτ Λίντερ καταδικάστηκε σε τρία χρόνια φυλάκιση και ο Στιβ Λίντερ καταδικάστηκε σε ενάμιση χρόνο φυλάκιση, ανέφερε το γραφείο του εισαγγελέα της κομητείας Σάφοκ. Αφού εκτίσουν τις ποινές τους θα τους επιβληθούν περιοριστικοί όροι για τρία χρόνια.

Οι Λίντερ είχαν συλληφθεί την 19η Αυγούστου καθώς υπήρχαν υποψίες πως είχαν διαπράξει τον ξυλοδαρμό ενός 58χρονου Μεξικανού ο οποίος κοιμόταν σε έναν σταθμό του υπόγειου σιδηροδρόμου. Οι δύο άνδρες είπαν σε αστυνομικούς πως επέλεξαν το θύμα διότι πίστευαν ότι ήταν λαθρομετανάστης.

Το θύμα, ο Γκιγιέρμο Ροντρίγκες, διευκρίνισε σε μια γραπτή δήλωση που έδωσε στη δημοσιότητα ότι στην πραγματικότητα, έχει άδεια μόνιμης παραμονής στις ΗΠΑ.

«Ήλθα σε αυτή τη χώρα πριν από πολλά χρόνια και δούλεψα στα χωράφια για να προμηθεύσω με προϊόντα τους ανθρώπους εδώ. Στην πραγματικότητα μου χορηγήθηκε άδεια μόνιμης παραμονής πριν από πολλά χρόνια, αλλά ακόμη κι αν ήμουν παράτυπος μετανάστης δεν θα μου άξιζε να υποστώ έναν τέτοιο ξυλοδαρμό», πρόσθεσε ο Ροντρίγκες.

Οι δύο δράστες γρονθοκόπησαν και κλώτσησαν τον Ροντρίγκες και κατόπιν ο ένας τον χτύπησε επανειλημμένα με μια μεταλλική ράβδο πριν οι Λίντερ φύγουν γελώντας, σύμφωνα με τους εισαγγελείς.

Σύμφωνα με ένα έγγραφο της αστυνομίας είπαν σε αστυνομικούς ότι «ο Ντόναλντ Τραμπ είχε δίκιο» και ότι «όλοι αυτοί οι λαθρομετανάστες πρέπει να απελαθούν». Οι εισαγγελείς τόνισαν ότι ο Σκοτ Λίντερ είπε στους αστυνομικούς που τον συνέλαβαν ότι πίστευε πως η επίθεση ήταν δικαιολογημένη, επειδή το θύμα ήταν άστεγος και ισπανόφωνος. Τα δύο αδέλφια φέρονται εξάλλου να απείλησαν αστυνομικούς ενόσω βρίσκονταν υπό κράτηση.