Νέα επεισόδια ξέσπασαν σήμερα στο Παρίσι και σε άλλες πόλεις της Γαλλίας ανάμεσα στις αστυνομικές δυνάμεις και διαδηλωτές που διατρανώνουν την αντίθεσή τους στα νέα εργασιακά μέτρα που αποφάσισε η κυβέρνηση Ολάντ, παρακάμπτοντας τη Βουλή.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η Le Monde, μέχρι τις 5 το απόγευμα (ώρα Ελλάδας) ήδη είχαν συλληφθεί περίπου 40 άτομα σε διάφορες πόλεις.

Η κατάσταση είναι χειρότερη στο Παρίσι, όπου οι δυνάμεις καταστολής έπνιξαν στα δακρυγόνα τη διαδήλωση. 

Επεισόδια και στην πόλη Ρεν με τις αστυνομικές δυνάμεις να εμποδίζουν την πορεία των διαδηλωτών προς τα μπλοκ τους στον περιφερειακό δρόμο. Έτσι αφού τους εμπόδισαν να περάσουν μέσα από το πάρκινγκ και έπειτα το πάρκο πολλοί διαδηλωτές άρχισαν να περνάνε μέσα από τα χωράφια.

Διαδηλώσεις πραγματοποιούνται επίσης σε Νάντη, Μασσαλία και άλλες πόλεις ενώ για σήμερα στη Γαλλία έχει προκηρυχθεί γενική απεργία σε μέσα μεταφοράς, αεροδρόμια κ.ά.

 

 

Την ίδια ώρα ανυποχώρητος εμφανίζεται ο πρόεδρος της χώρας Φρανσουά Ολάντ και διαμηνύει ότι : «Δεν θα υπαναχωρήσω, γιατί υπήρξαν πάρα πολλές κυβερνήσεις που υπαναχώρησαν».

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Europe 1 είπε ακόμη ότι ο νόμος αυτός «θα περάσει, γιατί συζητήθηκε, τέθηκε υπό επεξεργασία, διορθώθηκε, τροποποιήθηκε» διαβεβαιώνοντας ότι στο εξής (ο νόμος) έχει την υποστήριξη των μεταρρυθμιστικών συνδικάτων και μιας πλειοψηφίας των σοσιαλιστών βουλευτών.

«Αρκετά πια!» με τους ταραξίες τόνισε ο πρόεδρος και μίλησε για «περισσότερες από 1000 συλλήψεις, 60 καταδίκες» και «350 αστυνομικούς τραυματίες» από την έναρξη των κινητοποιήσεων.