Την πεποίθηση ότι θα έχει... καλή σχέση με τον Βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον εξέφρασε σε συνέντευξή του στο Reuters ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων Ντόναλντ Τραμπ, δύο ημέρες αφότου με άλλη δήλωσή του είχε υποστηρίξει το αντίθετο. 

«Έχει αρκετά προβλήματα, και νομίζω ότι (η συμπεριφορά του) ήταν ανάρμοστh. Οπότε, είναι εντάξει. Είμαι σίγουρος ότι θα έχω καλή σχέση μαζί του», είπε ο Τραμπ σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Reuters.

Σε συνέντευξή του που είχε μεταδοθεί τη Δευτέρα από τον βρετανικό τηλεοπτικό σταθμό ITV, ο Τραμπ ρωτήθηκε πώς εκτιμά ότι θα είναι οι σχέσεις των δύο χωρών εάν εκλεγεί στις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ.

«Φαίνεται ότι δεν θα έχουμε πολύ καλή σχέση, ποιός ξέρει;» είχε επισημάνει τότε. 

Σημειώνεται ότι ο Κάμερον είχε ασκήσει κριτική στον Τραμπ στο βρετανικό κοινοβούλιο για την δήλωση του τελευταίου ότι θα απαγόρευε την είσοδο μουσουλμάνων στις ΗΠΑ, αποκαλώντας τον «διχαστικό και ηλίθιο».

Ερωτηθείς ποιόν ξένο ηγέτη θα προτιμούσε να συναντήσει πρώτο, ο Τραμπ είπε στο Reuters: «Δεν έχω προτίμηση, όσον αφορά το χρονοδιάγραμμα. Θα τους συναντήσω, θα έχουμε καλύτερες σχέσεις με ξένες χώρες από ό,τι έχουμε τώρα».