Χωρίς τέλος είναι οι κινητοποιήσεις και οι απεργίες στη Γαλλική πρωτεύουσα αλλά και σε ολόκληρη τη χώρα, με τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ να εμμένει στη θέση του για την εργασιακή μεταρρύθμιση, δηλώνοντας ότι δεν πρόκειται να υπαναχωρήσει, ''καθώς οι άλλες κυβερνήσεις αυτό έκαναν''.  

Ολόκληρη η Ευρώπη παρακολουθεί χωρίς ανάσα τις δυναμικές αντιδράσεις που σοβούν το Παρίσι, αλλά και άλλες πόλεις, με τους νέους να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, διεκδικώντας το δικαίωμά τους στην εργασία, χωρίς κυβερνητική παρέμβαση.

Χθες στο Παρίσι η πορεία ξεκίνησε λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι από την πλατεία Στρατιωτικής Σχολής, για να καταλήξει κοντά στο κτίριο της Γερουσίας, ενώ η αυριανή πορεία πρόκειται να πραγματοποιηθεί στη δεξιά όχθη του Σηκουάνα.

Σε αυτή την πορεία αναμένεται να απεργήσουν οι εργαζόμενοι των συγκοινωνιών του Παρισιού, ενώ σε αυτή θα συμμετάσχει και το συνδικάτο των εργαζομένων της πολιτικής αεροπορίας, δημιουργώντας την προοπτική ακυρώσεων και καθυστερήσεων πτήσεων σε όλα τα αεροδρόμια της χώρας.

Την ίδια στιγμή τόσο στο Παρίσι και σε άλλες πόλεις της Γαλλίας ξέσπασαν εκ νέου επεισόδιου ανάμεσα στις αστυνομικές δυνάμεις και διαδηλωτές που διατρανώνουν την αντίθεσή τους στα νέα εργασιακά μέτρα που αποφάσισε η κυβέρνηση Ολάντ, παρακάμπτοντας τη Βουλή.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η Le Monde, μέχρι τις 5 το απόγευμα (ώρα Ελλάδας) ήδη είχαν συλληφθεί περίπου 40 άτομα σε διάφορες πόλεις.

Η κατάσταση ήταν  χειρότερη στο Παρίσι, όπου οι δυνάμεις καταστολής έπνιξαν στα δακρυγόνα τη διαδήλωση. 

Μεγάλα επεισόδια προκλήθηκαν και στην πόλη Ρεν με τις αστυνομικές δυνάμεις να εμποδίζουν την πορεία των διαδηλωτών προς τα μπλοκ τους στον περιφερειακό δρόμο.

Έτσι αφού τους εμπόδισαν να περάσουν μέσα από το πάρκινγκ και έπειτα το πάρκο πολλοί διαδηλωτές άρχισαν να περνάνε μέσα από τα χωράφια.

Διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν επίσης σε Νάντη, Μασσαλία και άλλες πόλεις ενώ η Γαλλία χθες ήταν σε καθεστώς γενικής απεργίας σε μέσα μεταφοράς, αεροδρόμια κ.ά.

Σημειώνεται ότι το ποσοστό των ανέργων στη Γαλλία παραμένει λίγο πάνω από 10%, με αυτό των νέων να κυμαίνεται γύρω στο 25%.