Όλο και μειώνονται, όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις των τελευταίων ημερών, οι υποστηρικτές του Brexit στην Μεγάλη Βρετανία.

Σε σημερινή έρευνα της εταιρίας Yougov, το στρατόπεδο που τάσσεται υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση διευρύνει το προβάδισμά του έναντι του στρατοπέδου που θέλει την έξοδο από την ευρωπαϊκή οικογένεια.

Συγκεκριμένα, το 44% των ερωτηθέντων θέλει η Βρετανία να μείνει στην ΕΕ, σε σύγκριση με το 40% που θέλει την έξοδο της χώρας, δείχνει η δημοσκόπηση, σύμφωνα με μήνυμα που αναρτήθηκε στο Twitter από τον πολιτικό συντάκτη της βρετανικής εφημερίδας The Times Σαμ Κόουτς, ο οποίος έδωσε και την δημοσκόπηση στην δημοσιότητα.

Η προηγούμενη δημοσκόπηση της YouGov για την εφημερίδα The Times, που δημοσιεύτηκε πριν από 10 ημέρες, έδινε προβάδισμα δύο μονάδων στο στρατόπεδο υπέρ της παραμονής στην ΕΕ, διευκρινίζει ο δημοσιογράφος.

Ωστόσο, η νέα δημοσκόπηση ήταν η πρώτη που διεξήχθη με μια αλλαγή μεθόδου μέτρησης, μετά τις τοπικές εκλογές που διεξήχθησαν νωρίτερα αυτόν τον μήνα. Χωρίς την προσαρμογή αυτή, η δημοσκόπηση θα έδινε προβάδισμα τριών μονάδων στο στρατόπεδο υπέρ της εξόδου της χώρας, γράφει η εφημερίδα.

Στόχος της αλλαγής αυτής είναι να αντιμετωπίσει το θέμα της υπερ-εκπροσώπησης των υποστηρικτών του UK Indepedence Party, (UKIP/ Κόμμα Ανεξαρτησίας Ηνωμένου Βασιλείου) το οποίο θέλει την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ, γράφει η εφημερίδα.

Άλλες δημοσκοπήσεις κατά τη διάρκεια των δύο τελευταίων ημερών έδωσαν μικτά μηνύματα για το εν δυνάμει αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος της 23η Ιουνίου. Δημοσκόπηση η οποία διεξήχθη τηλεφωνικά από την εταιρία δημοσκοπήσεων ORB έδωσε στο στρατόπεδο υπέρ της παραμονής στην ΕΕ προβάδισμα 15 μονάδων.

Η ICM έδωσε στη δημοσιότητα δύο δημοσκοπήσεις τη Δευτέρα: μια τηλεφωνική έρευνα που έδωσε προβάδισμα στο στρατόπεδο υπέρ της παραμονής της χώρας στην ΕΕ και μια διαδικτυακή που έδωσε το προβάδισμα στο στρατόπεδο υπέρ της εξόδου της χώρας.