current views are: 9

19 Μαΐου 2016
Δημοσίευση11:25

Βίντεο με τον εμπρησμό περιπολικού στο Παρίσι

Ένα βίντεο με την στιγμή της επίθεσης σε περιπολικό κατά τη διάρκεια διαδήλωσης, χθες, στο Παρίσι, για την εργασιακή μεταρρύθμιση που φέρνει πολλές ανατροπές στα μέχρι τώρα κεκτημένα, κάνει τον γύρο του διαδικτύου τις τελευταίως ώρες.

Δημοσίευση 11:25’

Ένα βίντεο με την στιγμή της επίθεσης σε περιπολικό κατά τη διάρκεια διαδήλωσης, χθες, στο Παρίσι, για την εργασιακή μεταρρύθμιση που φέρνει πολλές ανατροπές στα μέχρι τώρα κεκτημένα, κάνει τον γύρο του διαδικτύου τις τελευταίως ώρες.

Ένα νέο βίντεο με την στιγμή της επίθεσης σε περιπολικό κατά τη διάρκεια διαδήλωσης, χθες, στο Παρίσι, για την εργασιακή μεταρρύθμιση που φέρνει πολλές ανατροπές στα μέχρι τώρα κεκτημένα, κάνει τον γύρο του διαδικτύου τις τελευταίως ώρες. Στο μεταξύ και σήμερα συνεχίζονται οι διαδηλώσεις σε διάφορες πόλεις της Γαλλίας, με την πόλη Ρεν να θυμίζει για ακόμη μια ημέρα πεδίο μάχης, ενώ για το απόγευμα έχει προγραμματιστεί συλλαλητήριο και στο Παρίσι.

Στα σημερινά δημοσιεύματα του γαλλικού Τύπου προεξάρχουσα θέση έχει το νέο βίντεο από τη χθεσινή επίθεση, στο οποίο αποτυπώνεται η οργή μερίδας διαδηλωτών όταν αρχίζουν να χτυπούν με λοστούς το όχημα της αστυνομίας, στο οποίο επιβαίνουν δύο αστυνομικοί, να σπάνε τζάμια και εντέλει να του βάζουν φωτιά.

Οι αστυνομικοί ​βγήκαν από το φλεγόμενο όχημα, με τον έναν εκ των δύο να δέχεται επίθεση από διαδηλωτή ενώ η αστυνομία ξεκίνησε έρευνα για απόπειρα ανθρωποκτονίας. Για το περιστατικό συνελήφθησαν τέσσερα άτομα, μεταδίδει η Liberation.

Η επίθεση σημειώθηκε ενώ αστυνομικοί διαδήλωναν επίσης χθες για το «μίσος εναντίον τους».

Περίπου 300 άτομα αψήφησαν την απαγόρευση αντιδιαδήλωσης και βγήκαν στους δρόμους φωνάζοντας συνθήματα εναντίον των αστυνομικών, όπως το «μπάτσοι, γουρούνια, δολοφόνοι!»

Η κατάσταση δεν χρειάστηκε και πολύ για να τεθεί εκτός ελέγχου και ξέσπασαν συγκρούσεις ανάμεσα σε διαδηλωτές και αστυνομικούς, οι οποίοι προσπάθησαν να τους απωθήσουν κάνοντας εκτεταμένη χρήση χημικών.

Νέος γύρος διαδηλώσεων σε όλη τη χώρα

Σε εξέλιξη είναι από το πρωί σε αρκετές πόλεις νέες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για την εργασιακή μεταρρύθμιση που έφερε η κυβέρνηση Ολάντ, παρακάμπτοντας το κοινοβούλιο.

Στην περιοχή Brest της πόλης Ρεν διαδηλωτές έχουν αποκλείσει τη σιδηροδρομική γραμμή ενώ ο πρωθυπουργός της χώρας, Μανουέλ Βαλς, σήμερα κάλεσε τους επικεφαλής των συνδικάτων «αναλάβουν τις ευθύνες τους»


σχετικα αρθρα