Αλλεπάλληλα δρομολόγια είχε κάνει το Airbus πριν τη μοιραία πτήση

Αλλεπάλληλα δρομολόγια είχε κάνει το Airbus πριν τη μοιραία πτήση

Πολλά ήταν τα δρομολόγια που έκανε το αεροσκάφος της EgyptAir που αγνοείται από τα ξημερώματα και φέρεται να έχει συντριβεί στη Μεσόγειο, κοντά στην Κάρπαθο. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα FlightRadar2, το Airbus A320 των αιγυπτιακών αερογραμμών είχε περάσει χθες από την Ερυθραία, την Αίγυπτο και την Τυνησία.

Συγκεκριμένα, πριν απογειωθεί λίγο μετά τις 23:00 τοπική ώρα (21:00 ώρα Γκρίνουιτς, μεσάνυχτα ώρα Ελλάδας) από το Παρίσι, το αεροσκάφος είχε κάνει πολλά δρομολόγια με αμείωτο ρυθμό, σύμφωνα με την εξειδικευμένη ιστοσελίδα FlightRadar24 που παρακολουθεί τις εξελίξεις στην αεροπορική κυκλοφορία σε πραγματικό χρόνο και τηρεί αρχεία πτήσεων. Mια χρήση τόσο εντατική αποτελεί τον κανόνα στην πολιτική αεροπορία.

Το αεροσκάφος ξεκίνησε την Τετάρτη (χθες) στην Ασμάρα, πρωτεύουσα της Ερυθραίας, όπου είχε φθάσει το βράδυ της Τρίτης από το Κάιρο, σύμφωνα με το FlightRadar. Απογειώθηκε στη 01:30 ώρα Γκρίνουιτς (04:30 ώρα Ελλάδας) για την αιγυπτιακή πρωτεύουσα όπου προσγειώθηκε δύο ώρες και 32 λεπτά αργότερα.

Λίγο περισσότερο από δύο ώρες αργότερα, στις 06:21 ώρα Γκρίνουιτς, αναχώρησε και πάλι για την Τύνιδα, μια πτήση τριών ωρών και δώδεκα λεπτών. Έπειτα από έναν σταθμό μόνο μίας ώρας και δέκα λεπτών, επέστρεψε στο Κάιρο στις 13:17 ώρα Γκρίνουιτς έπειτα από ταξίδι δύο ωρών και 24 λεπτών, πάντα σύμφωνα με το FlightRadar24.

Ο σταθμός του στο Κάιρο κράτησε αυτή τη φορά δύο ώρες και στη συνέχεια απογειώθηκε εκ νέου με προορισμό το αεροδρόμιο Σαρλ ντε Γκολ του Παρισιού, όπου προσγειώθηκε στις 19:55 ώρα Γκρίνουιτς, σύμφωνα με τα αρχεία της ιστοσελίδας. Απογειώθηκε και πάλι από τη γαλλική πρωτεύουσα γύρω στις 23:00 (21:00 ώρα Γκρίνουιτς) και αναμενόταν να προσγειωθεί στο Κάιρο γύρω στις 03:00 (01:00 ώρα Γκρίνουιτς). Εξαφανίσθηκε από τα ελληνικά ραντάρ γύρω στις 00:30 ώρα Γκρίνουιτς (03:30 ώρα Ελλάδας), ενώ βρισκόταν στον αιγυπτιακό εναέριο χώρο.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο