«Ανοχύρωτη» χώρα θυμίζει για μια ακόμα μέρα σήμερα η Γαλλία, καθώς από το πρωί έλαβαν χώρα σε αρκετές πόλεις νέες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για την εργασιακή μεταρρύθμιση που έφερε η κυβέρνηση Ολάντ, παρακάμπτοντας το κοινοβούλιο, με τους διαδηλωτές στη Ρεν να πρωταγωνιστούν στα επεισόδια και τις κινητοποιήσεις

Την ίδια στιγμή, οι διαδηλωτές δεν δίστασαν να φτάσουν ακόμα και στις... Κάννες, την πόλη της Γαλλίας που συγκεντρώνει αυτές τις ημέρες την creme de la creme του παγκόσμιου κινηματογράφου.

Σε εξέλιξη βρίσκεται τώρα μεγάλη διαδήλωση στο Παρίσι, με τις αρχές να έχουν κάνει την πόλη ''αστακό'' για να αποτρέψουν τυχόν επεισόδια. 

Την ίδια στιγμή, όπως μεταδίδει η δημοσιογράφος Μαρία Δεναξά, στην Ρεν επικρατεί το πανδαιμόνιο, με την αστυνομία να πετά δακρυγόνα στον αυτοκινητόδρομο, ενώ την ίδια στιγμή τα αυτοκίνητα «φουλάρουν» βενζίνη με αποτέλεσμα μεγάλες ουρές. 

Στην περιοχή Brest της πόλης διαδηλωτές είχαν αποκλείσει τη σιδηροδρομική γραμμή, ενώ ο πρωθυπουργός της χώρας, Μανουέλ Βαλς, σήμερα κάλεσε τους επικεφαλής των συνδικάτων «αναλάβουν τις ευθύνες τους».

Παράλληλα, τα μπλόκα συνεχίζονται, με 1000 φορτηγά να έχουν στήσει μπλόκα στη περιοχή Fos Sur Mer στη νότια Γαλλία.

Στη Λυών, επίσης, πρωταγωνίστησαν τα δακρυγόνα, συνδυασμένα με... κανόνια νερού, τα οποία έριξε η αστυνομία στους πάνω από 9.000 διαδηλωτές. 

Στη Νάντη, παρότι η αστυνομία είχε απαγορεύσει τις διαδηλώσεις, κάποιες δέκάδες άνθρωποι αποφάσισαν να την αψηφήσουν... 

Μάλιστα, όπως μεταδίδει η Figaro, οι αρχές φοβούνται ότι οι διαδηλωτές θα καταστρέψουν και το Φεστιβάλ των Καννών που συγκεντρώνει χιλιάδες άτομα από όλο τον κόσμο. 

Παρολαυτά, υπήρχαν και διαδηλώσεις που έγιναν ειρηνικά όπως αυτή στη Χάβρη και στο Σεν Λαζάρ, οι οποίες συγκέντρωσαν πάνω από 10.000 ανθρώπους.