Παρότι ακόμα είναι πολύ νωρίς, τα σενάρια για την εξαφάνιση του Airbus a320 της Egyptair από τα ραντάρ δίνουν και παίρνουν.

Και το βασικότερο που εξετάζεται και στο οποίο συγκλίνουν όλο και περισσότεροι αξιωματούχοι χωρών που εξετάζουν τη συντριβή του αεροσκάφους, είναι αυτό της τρομοκρατικής επίθεσης.

Όπως μεταδίδει το CNN αμερικανοί αξιωματούχοι επεξεργάζονται το ενδεχόμενο το αεροσκάφος να καταρρίφθηκε από βόμβα. Οι ίδιοι αξιωματούχοι ανέφεραν πως το σενάριο αυτό θα μπορούσε να αλλάξει, καθώς ακόμα δεν «στηρίζεται από μία καπνισμένη κάννη», δηλαδή δεν υπάρχουν αρκετές ενδείξεις.

Αντίστοιχη εκδοχή υποστηρίζουν τόσο οι Ρώσοι, όσο και οι Ισραηλινοί. Ο Αλεξάντερ Βορντίκοφ, επικεφαλής της Ρωσικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας (FSB) σχολίασε πως η συντριβή της πτήσης MS804 πιθανότατα είναι αποτέλεσμα τρομοκρατικής επίθεσης.

«Δυστυχώς, συνέβη ένα ακόμη δυστύχημα με αεροσκάφος της Egypt airlines. Είναι πολύ πιθανό θα πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση που οδήγησε στο θάνατο 66 ανθρώπους από 12 χώρες είπε ο Βορντίκοφ, κατά τη διάρκεια μιας συνόδου του Συμβουλίου των αρχηγών της ασφάλειας και των ειδικών υπηρεσιών των χωρών-μελών της CIS, όπως μετέδωσε το πρακτορείο TASS.

Αντίστοιχα, αξιωματούχοι του Ισραήλ προκρίνουν αυτό ως βασικό σενάριο, με τη συζήτηση να ξεκινάει από τον υπουργό Μεταφορών της Αιγύπτου ο οποίος τόνισε πως είναι πιθανότερο το τρομοκρατικό χτύπημα από την μηχανική βλάβη.