Τις  φωνές τους κατά της εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ ενώνουν 250 διασημότητες του κόσμου της Τέχνης συνυπογράφοντας κοινή ανοιχτή επιστολή προς τους Βρετανούς, με την οποία προειδοποιούν ότι σε περίπτωση Brexit η χώρα θα μείνει στο περιθώριο.

Μπένεντικτ Κάμπερμπατς, Κίρα Νάιτλι, Τσιουέτελ Ετζίοφορ και Ελενα Μπόναμ Κάρτερ είναι μερικοί από αυτούς που καλούν τους Βρετανούς να ψηφίσουν κατά του Brexit με επιστολή τους που δημοσιεύεται στην εφημερίδα The Guardian.

«Η Βρετανία δεν είναι μόνο ισχυρότερη εντός της Ευρώπης, είναι πιο ευρηματική, πιο δημιουργική...η παγκόσμια επιτυχία μας στη δημιουργικότητα θα αποδυναμωθεί σημαντικά εάν αποχωρήσουμε», προειδοποιούν επεκτείνοντας και πέραν της συνηθισμένης πολιτικο-οικονομικής σφαίρας τον δημόσιο διάλογο για το θέμα.

Το εγχείρημα συντονίσθηκε από το «Stronger In», την επίσημη εκστρατεία για την παραμονή της χώρας στην Ένωση, που υποστηρίζεται και από τον πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον.

Μεταξύ των γνωστών ονομάτων που υπογράφουν την επιστολή είναι επίσης η τραγουδίστρια Παλόμα Φέιθ, η σχεδιάστρια Βιβιέν Γουέστγουντ και ο συγγραφέας Τζον Λε Καρέ.