current views are: 10

20 Μαΐου 2016
Δημοσίευση09:01

EgyptAir: Εντοπίστηκαν συντρίμμια και μακάβρια ευρήματα (φωτό)

Συντρίμμια του αεροσκάφους της EgyptAir εντοπίστηκαν από το στρατό της Αιγύπτου.

Δημοσίευση 09:01’

Συντρίμμια του αεροσκάφους της EgyptAir εντοπίστηκαν από το στρατό της Αιγύπτου.

Μακάβρια ευρήματα και συντρίμμια του αεροσκάφους της EgyptAir εντοπίστηκαν από τον αιγυπτιακό στρατό, σε απόσταση 290χλμ βόρεια της Αλεξάνδρειας όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση της χώρας. 

Ο εκπρόσωπος Τύπου του στρατού της Αιγύπτου δήλωσε:

Πέντε μίλια από το σημείο εξαφάνισης του αεροπλάνου εντοπίστηκε ένα ανθρώπινο μέλος, ένα κάθισμα και αποσκευές των επιβατών, σύμφωνα με την ενημέρωση του Κέντρου Επιχειρήσεων από τις Αιγυπτιακές Αρχές. Το ναυτικό της Αιγύπτου συνεχίζει τις έρευνες στην περιοχή, ώστε να βρει τα μαύρα κουτιά του αεροπλάνου, ενώ έχει ήδη εντοπίσει κάποια από τα προσωπικά αντικείμενα των επιβατών.

Σύμφωνα με το ελληνικό Πεντάγωνο, αμερικανικό αεροσκάφος εντόπισε επιπλέοντα αντικείμενα σε απόσταση 290 ναυτικών μιλίων, δηλαδή 540χλμ, νοτιοανατολικά της Κρήτης. Το σημείο το οποίο “δίνει” η Αμερικανική Αεροπορία, δείχνει ότι προσπεράσε κατά πολύ το FIR Αθηνών και είχε εισέλθει στο FIR του Καΐρου.

Φωτογραφίες από αντικείμενα να επιπλέουν στην θάλασσα δημοσιεύει στην ιστοσελίδα της η αιγυπτιακή εφημερίδα Αl Arab:

Νωρίτερα, η εταιρεία ανήρτησε στον λογαριασμό της στα social media την σχετική ανακοίνωση του αιγυπτιακού στρατού, επιβεβαιώνοντας έμμεσα το γεγονός:

 

Ενώ σε άλλο tweet γράφει πως θρηνεί για τα θύματα και δίνει συλλυπητήρια στις οικογένειες τους:

Συλλυπητήρια από αλ Σίσι στις οικογένειες των θυμάτων

Τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων που επέβαιναν στην πτήση Α320 της Egyptair, εξέφρασε ο πρόεδρος της Αιγύπτου Αμπντέλ Φάταχ αλ-Σίσι, μετά την ανακοίνωση για εντοπισμό συντριμμιών του αεροπλάνου στη θάλασσα, 290 χλμ. (180 μίλια) βόρεια της παράκτιας πόλης της Αλεξάνδρειας.

«Η προεδρία με βαθύτατη θλίψη πενθεί τα θύματα που επέβαιναν στην πτήση της Egyptair και σκοτώθηκαν μετά την συντριβή του αεροπλάνου στη Μεσόγειο ενώ κατευθυνόταν στο Κάιρο», από το Παρίσι όπου είχε αναχωρήσει, αναφέρεται στην ανακοίνωση του προέδρου Σίσι.

Το χθεσινό αλαλούμ  

Το απόγευμα της Πέμπτης, η αεροπορική εταιρεία ανακοίνωσε πως έλαβε επιστολή από τοαιγυπτιακό υπουργείο Εξωτερικών, η οποία επιβεβαίωνε τον εντοπισμό συντριμμιών της πτήσης MS804 κοντά στην Κάρπαθο. Όμως, αργότερα οι ελληνικές αρχές αμφισβήτησαν τις πληροφορίες για τον εντοπισμό τους.

Η αναδίπλωση ήρθε εκ νέου από τον αντιπρόεδρο της Egyptair ο οποίος παραδέχτηκε στο CNN πως τα συντρίμμια δεν ανήκουν στο μοιραίο Airbus.

«Διορθώνουμε το λάθος στην ανακάλυψη των συντριμμιών γιατί αυτό που αναγνωρίσαμε δεν ανήκει σε τμήμα του αεροσκάφους μας, οπότε η έρευνα και διάσωση συνεχίζονται», είπε ο Αντέλ στο CNN.

«Με βάση τα στοιχεία που είχαμε τα αντικείμενα που βρέθηκαν στην θαλάσσια περιοχή δεν ταυτοποιήθηκαν ότι είναι συντρίμμια αεροσκάφους» δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρόεδρος της Επιτροπής Διερεύνησης Ατυχημάτων και Ασφάλειας Πτήσεων Αθ.Μπίνης.

Το χρονικό

 Το  Airbus πραγματοποιούσε την πτήση MS804 Παρίσι – Κάιρο ​με 66 επιβαίνοντες, όταν χάθηκε από τα ραντάρ, τις πρώτες πρωινές ώρες, εντός του αιγυπτιακού εναέριου χώρου, λίγα λεπτά αφού είχε εγκαταλείψει τον ελληνικό εναέριο χώρο.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία για τις εθνικότητες των επιβατών: 30 Αιγύπτιοι, 15 Γάλλοι, 2 Καναδοί, ένας επιβάτης από την Αλγερία, ένας από το Βέλγιο, ένας από τη Βρετανία, ένας από το Ιράκ, ένας από το Τσαντ, ένας από το Κουβέιτ, ένας από την Πορτογαλία, ένας από τη Σαουδική Αραβία, ένας από το Σουδάν, καθώς και 10 μέλη του πληρώματος έχασαν τη ζωή τους.

«Περί τις 03.29 ώρα Ελλάδος , την ώρα που βρισκόταν στον αιγυπτιακό εναέριο χώρο, το αεροσκάφος εξαφανίσθηκε από τα ελληνικά ραντάρ…συνετρίβη σε απόσταση περίπου 130 μιλίων από το νησί της Καρπάθου», δήλωσε πηγή της ελληνικής υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας.


σχετικα αρθρα