Στην αντεπίθεση πέρασε η Χίλαρι Κλίντον κατά του Ντόναλντ Τραμπ τον οποίο και χαρακτήρισε επικίνδυνα απρόβλεπτο και ουσιαστικά ανίκανο να ενώσει τους συμμάχους των ΗΠΑ, «ώστε ν΄ αντιδράσουν από κοινού στις παγκόσμιες απειλές».

Η υποψήφια για το προεδρικό χρίσμα των Δημοκρατικών στις προεδρικές εκλογές στις; ΗΠΑ, η οποία σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις δίνει μάχη στήθος με στήθος  με τον μεγιστάνα υποψήφιο των Ρεπουμπλικανών,  βρήκε ευκαιρία να του επιτεθεί με αφορμή την αεροπορική τραγωδία της EgyptAir στη Μεσόγειο.

Σε συνέντευξή της στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN, η Κλίντον τόνισε: «Γνωρίζω πόσο δύσκολη είναι αυτή η δουλειά, ενώ χρειαζόμαστε σταθερότητα, δύναμη, αλλά και εξυπνάδα. Έχω καταλήξει ότι δεν έχει τα προσόντα για να γίνει πρόεδρος των ΗΠΑ»,  αναφερόμενη στον Τραμπ.

Από την άλλη πλευρά, η εξαγγελία του Τραμπ για την προσωρινή απαγόρευση της εισόδου των μουσουλμάνων στις ΗΠΑ έχει στείλει το λάθος μήνυμα στις χώρες με τις οποίες η Ουάσιγκτον πρέπει να συνεργαστεί στη μάχη κατά των ισλαμιστών. «Λέει πολλά προκλητικά πράγματα τα οποία καθιστούν ακόμη πιο δύσκολη την εδραίωση της διεθνούς συμμαχίας κατά της τρομοκρατίας. Στέλνει ένα μήνυμα ασέβειας, ενώ το ίδιο αυτό μήνυμα καθιστά την κατάσταση στο εσωτερικό των (μουσουλμανικών) αυτών χωρών ακόμη πιο δύσκολη», τόνισε η Κλίντον.

Πρόταση σε Σάντερς

Παράλληλα, η Κλίντον άφησε να εννοηθεί ότι η προεκλογική εκστρατεία στο Δημοκρατικό Κόμμα έχει ολοκληρωθεί, εξαιτίας της (σχεδόν) μη αντιστρέψιμης αριθμητικής υπεροχής που έχει σε αριθμό εκλεκτόρων, παρά την επιμονή του Σάντερς να παραμείνει στην προκριματική κούρσα. «Θα είμαι η υποψήφια για το προεδρικό χρίσμα των Δημοκρατικών. Αυτό πρακτικά έχει επιτευχθεί. Δεν υπάρχει τρόπος να μη γίνει έτσι», τόνισε η Κλίντον.

Πρότεινε επίσης στον Σάντερς να τη βοηθήσει ώστε το Δημοκρατικό Κόμμα να συνταχθεί ενωμένο πίσω από την υποψηφιότητά της. «Είμαι απόλυτα δεσμευμένη για να κάνω το μέρος της προσπάθειας που μου αναλογεί κι ακόμη περισσότερο. Ωστόσο, ο Γερουσιαστής Σάντερς πρέπει να κάνει κι αυτός τη δουλειά που του αναλογεί» είπε.

Στην ίδια τηλεοπτική συνέντευξη, η Κλίντον δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να επιλέξει τον Σάντερς για την αντιπροεδρία της, σε μια προσπάθεια να ενώσει το Δημοκρατικό Κόμμα γύρω από την προεδρική υποψηφιότητά της, καθώς αρνήθηκε ν' αναφερθεί με λεπτομέρειες στο συγκεκριμένο ζήτημα.