current views are: 9

23 Μαΐου 2016
Δημοσίευση06:13

Σε βάθος 3 χλμ. αναζητούν τις απαντήσεις για την τραγωδία της EgyptAir (φωτό)

Σε βάθος 3 χλμ. κρύβονται οι απαντήσεις για την τραγωδία με το αεροσκάφος της EgyptAir, που συνετρίβη βόρεια της Αλεξάνδρειας. 

Δημοσίευση 06:13’

Σε βάθος 3 χλμ. κρύβονται οι απαντήσεις για την τραγωδία με το αεροσκάφος της EgyptAir, που συνετρίβη βόρεια της Αλεξάνδρειας. 

Σε βάθος 3 χλμ. κρύβονται οι απαντήσεις για την τραγωδία με το αεροσκάφος της EgyptAir, που συνετρίβη βόρεια της Αλεξάνδρειας. Για την ώρα, όλα τα σενάρια για τα αίτια της συντριβής παραμένουν ανοιχτά, καθώς αυτό που θα ρίξει φως στην τραγωδία είναι ο εντοπισμός των μαύρων κουτιών, ενώ στο φως έρχονται νέα στοιχεία για τα τελευταία λεπτά της πτήσης MS804

Οι Αιγύπτιοι αναζητούν το κουφάρι του Airbus A-320 με υποβρύχια ρομπότ, προκειμένου όπως εξήγησε ο πρόεδρος της χώρας Φατάχ αλ Σίσι να ερευνηθούν οι περιοχές όπου τα νερά είναι πολύ βαθιά, προειδοποιώντας ότι οι έρευνες θα πάρουν καιρό.

Στις πρώτες δημόσιες δηλώσεις του για τη συντριβή του Airbus 320 ο Σίσι δήλωσε επίσης ότι εξακολουθούν να εξετάζονται όλα τα πιθανά σενάρια και ζήτησε να μην εξάγονται βιαστικά συμπεράσματα.

«Ερευνητικός εξοπλισμός μεταφέρθηκε από το υπουργείο Πετρελαίου, έχουν ένα υποβρύχιο που μπορεί να φτάσει 3.000 μέτρα κάτω από τη θάλασσα», δήλωσε ο Σίσι απευθυνόμενος σε υπουργούς και βουλευτές που είχαν συγκεντρωθεί για τα εγκαίνια ενός εργοστασίου λιπασμάτων στο λιμάνι Νταμιέτα. «Σήμερα κινήθηκε προς την κατεύθυνση της περιοχής της συντριβής του αεροπλάνου, επειδή εργαζόμαστε σκληρά για να ανακτήσουμε τα μαύρα κουτιά».

Από την πλευρά του, ο γάλλος υπουργός εξωτερικών Ζαν-Μαρκ Ερό, τόνισε πως μέχρι στιγμής δεν μπορεί να αποκλειστεί κανένα σενάριο, επιβεβαιώνοντας την είδηση ότι το αεροσκάφος είχε εκπέμψει αυτόματα μηνύματα για την ύπαρξη καπνού στο πιλοτήριο, σύμφωνα με ερευνητές από το Γαλλικό Γραφείο Ερευνών Δυστυχημάτων.

Η τελευταία επικοινωνία του πιλότου με τους αιγύπτιους ελεγκτές

Όπως μετέδωσε το γαλλικό τηλεοπτικό κανάλι Μ6, ο πιλότος του μοιραίου Airbus ενημέρωσε τους ελεγκτές για τον καπνό που είχε γεμίσει διάφορα μέρη του αεροπλάνου και για την απόφασή του να προχωρήσει σε κάθοδο έκτακτης ανάγκης, προκειμένου να καθαρίσει η άτρακτος από τον καπνό.

Αυτή η νέα πληροφορία, όσον αφορά τα τελευταία λεπτά πριν από τη συντριβή, ωστόσο δεν επιβεβαιώνεται ούτε από τους Γάλλους αλλά ούτε και από τους Αιγύπτιους αξιωματούχους.


σχετικα αρθρα