Ο Elijah Wood,  ο ηθοποιός που έγινε ευρέως γνωστός στο κοινό από τον ρόλο του Φρόντο, στην τριλογία «Ο Άρχοντας των δαχτυλιδιών», αλλά έχει μπει στη βιομηχανία του κινηματογράφου από οκτώ ετών κατήγγειλε «επιδημία» παιδεραστίας στην καρδιά του Χόλιγουντ.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Sunday Times, αν και όπως είπε ήταν προστατευμένος ως παιδί –κυρίως χάρη στις προσπάθειες της μητέρας του που τον εμπόδιζε από το να πηγαίνει σε πάρτι.

Σήμερα, στα 35 του χρόνια, ο Wood, now 35, παραλληλίζει τέτοιες υποθέσεις με εκείνη στη βρετανική τηλεόραση και τον παρουσιαστή Jimmy Savile, που καταδικάστηκε για σεξουαλικές επιθέσεις.

«Όλοι μεγαλώσατε με τον Σάβιλ», είπε  ο Wood. «Προφανώς κάτι μεγαλύτερο συνέβαινε στο Χόλιγουντ. Ήταν όλα οργανωμένα. Υπάρχουν πολλές οχιές σε αυτή τη βιομηχανία – άνθρωποι που έχουν μόνα τα δικά τους ενδιαφέροντα στο μυαλό τους».

Ο ηθοποιός είπε ότι πιστεύει πως τέτοια εγκλήματα συνεχίζουν να παραμένουν ατιμώρητα επειδή τα θύματα «δεν μπορούν να μιλήσουν τόσο δυνατά όσο εκείνοι που βρίσκονται στην εξουσία»

Πριν από ένα χρόνο, το ντοκιμαντέρ «An Open Secret» ερεύνησε τις υποθέσεις παιδεραστίας στο Χόλιγουντ. Ένα μεγάλο μέρος της ταινίας μιλά για τους καταδικασμένους για σεξουαλικά εγκλήματα πρώην κατόχους της Digital Entertainment Network.