Βαρύτατο πλήγμα στον τουρισμό της Αιγύπτου και ειδικά στο δημοφιλές θέρετρο Σαρμ ελ Σέιχ, έχει προκαλέσει η πρόσφατη αεροπορική τραγωδία της EgyptAir, έχοντας παγώσει τις αφίξεις επισκεπτών.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η Daily Mailη διανυκτέρευση ακόμη και σε πολυτελή ξενοδοχεία πέντε αστέρων κοστίζει πλέον 23 ευρώ.

«Οι τιμές για τα ξενοδοχεία είναι πολύ χαμηλές, καθώς οι Ρώσοι τουρίστες δεν έρχονται πλέον και οι απευθείας πτήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο έχουν σταματήσει. Η Γερμανία πρόσφατα ανακοίνωσε ότι οι πτήσεις μπορεί να ξεκινήσουν ξανά, αλλά και πάλι το θέρετρο παραμένει άδειο. Η πληρότητα είναι χαμηλή και πολλοί εργαζόμενοι έχουν απολυθεί. Το Σαρμ ελ Σέιχ έχει γονατίσει» δήλωσε ένας ειδικός επί των ταξιδιωτικών θεμάτων.

Αλαλούμ επικρατεί σχετικά με τα αίτια συντριβής του μοιραίου Airbus της EgyptAir, καθώς ο επικεφαλής της ιατροδικαστικής υπηρεσίας της Αιγύπτου διαψεύδει πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες η αρχική εξέταση των ανθρωπίνων υπολειμμάτων δείχνουν έκρηξη μέσα στο αεροπλάνο. 

Το Airbus A320 με 66 επιβαίνοντες, που εκτελούσε το δρομολόγιο Παρίσι-Κάιρο συνετρίβη την Πέμπτη βόρεια της Αλεξάνδρειας. Από τους επιβαίνοντες, οι 30 ήταν Αιγύπτιοι, οι 15 Γάλλοι, οι δύο Ιρακινοί, ενώ υπήρχαν επιβάτες από την Αλγερία, το Βέλγιο, τη Βρετανία, τον Καναδά, το Κουβέιτ, την Πορτογαλία, τη Σαουδική Αραβία και το Σουδάν.