Άγρια επεισόδια ξέσπασαν στο Νέο Μεξικό, έξω από το κτίριο όπου πραγματοποιούσε ομιλία ο Ντόναλντ Τραμπ.

Λίγο μετά την έναρξη της ομιλίας του επικρατέστερου υποψηφίου των Ρεπουμπλικάνων, ομάδα διαδηλωτών κατάφερε να σπάσει τον αστυνομικό κλοιό και να εισβάλει στο συνεδριακό κέντρο, πετώντας πέτρες, μπουκάλια και κρατώντας πανό με συνθήματα, όπως «Ο Τραμπ είναι φασίστας» και «Ακούσαμε αρκετά».

Κάποιοι από τους διαδηλωτές άναψαν φωτιές, ενώ η αστυνομία επιχείρησε με χρήση χημικών και καπνογόνων να απωθήσει όσους φώναζαν κατά του Τραμπ. 

Ο Τραμπ απάντησε με τον συνήθη τρόπο, δίνοντας από μικροφώνου εντολή στην ασφάλεια να τους πετάξει έξω, χλευάζοντάς τους, «Άντε στη μαμά σας».

Μάλιστα, απευθυνόμενος σε έναν από τους διαδηλωτές ρώτησε «Πόσο χρονών είναι αυτό το παιδί;», δίνοντας ο ίδιος την απάντηση στην συνέχεια «Φοράει ακόμη πάνες».

Οι υποστηρικτές του Τραμπ άρχισαν να φωνάζουν το σύνθημα «Χτίσε αυτόν τον τοίχο!».

Εν τω μεταξύ, υπήρξαν και κάποιες αναφορές που έκαναν λόγο για πυροβολισμούς, ωστόσο η αστυνομία του Αλμπουρκέκι, μέσω του λογαριασμού της στο Twitter έκανε λόγο για «μη επιβεβαιωμένες» πληροφορίες.

«Δεν επιβεβαιώνονται οι αναφορές για πυροβολισμούς. Πιθανές ζημιές στο συνεδριακό κέντρο από σκάγια», έγραψε στο Twitter.

Όσοι από τους διαδηλωτές κατάφεραν να μπουν μέσα στην αίθουσα, συνελήφθησαν από τους ανθρώπους ασφαλείας του Τραμπ, ενώ ο εκπρόσωπος Τύπου του δεν θέλησε να κάνει κάποιο σχόλιο.