Τέσσερις άνθρωποι, που θεωρούνται ύποπτοι ότι εμπλέκονται στον σχεδιασμό και την προετοιμασία τρομοκρατικών επιθέσεων στο Βέλγιο, κατηγορούνται από τις αρχές για «συμμετοχή στις δραστηριότητες μιας τρομοκρατικής οργάνωσης», γνωστοποίησε σήμερα η ομοσπονδιακή εισαγγελία του Βελγίου.

«Ανακαλύψαμε στοιχεία ότι σχεδίαζαν μια επίθεση στο Βέλγιο» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος τύπου της εισαγγελίας, Έρικ Φαν ντερ Σιπτ.

H βελγική αστυνομία πραγματοποίησε νωρίτερα σήμερα έρευνες σε οκτώ σπίτια στην Αμβέρσα όπως επίσης στο προάστιο Μπόργκερχουτ και την κοινότητα Τέρνατ, δυτικότερα, και προσήγαγε τέσσερις ανθρώπους που φέρονται να είναι μέλη μιας τρομοκρατικής οργάνωσης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των εισαγγελικών αρχών επιχειρούσαν να στρατολογήσουν μαχητές για να πολεμήσουν στις τάξεις του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία ή τη Λιβύη,

Επιπλέον προστίθεται ότι δεν εντοπίστηκαν όπλα ή εκρηκτικές ύλες στις κατοικίες όπου έγιναν οι έρευνες και δεν φαίνεται να υπάρχει κάποια εμφανής σύνδεση των υπόπτων με τους βομβιστές αυτοκτονίας της 22ας Μαρτίου που αιματοκύλισαν το διεθνές αεροδρόμιο και το μετρό στις Βρυξέλλες σκοτώνοντας 31 ανθρώπους.

Δύο εκ των υπόπτων συνελήφθησαν και τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες, ενώ άλλοι δύο αφέθηκαν ελεύθεροι υπό όρους.