current views are: 8

26 Μαΐου 2016
Δημοσίευση10:52

Εντοπίστηκαν νέα συντρίμμια του Boeing της Malaysia Airlines

Τρία νέα κομμάτια από συντρίμμια, που πιστεύεται ότι προέρχονται από την εξαφανισμένη πτήση MH370 της Malaysia Airlines, εντόπισαν οι ομάδες έρευνας.

Δημοσίευση 10:52’

Τρία νέα κομμάτια από συντρίμμια, που πιστεύεται ότι προέρχονται από την εξαφανισμένη πτήση MH370 της Malaysia Airlines, εντόπισαν οι ομάδες έρευνας.

Τρία νέα κομμάτια από συντρίμμια, που πιστεύεται ότι προέρχονται από την εξαφανισμένη πτήση MH370 της Malaysia Airlines, εντόπισαν οι ομάδες έρευνας.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών της Αυστραλίας Darren Chester, δύο από τα θραύσματα βρέθηκαν στον Μαυρίκιο και το άλλο στη Μοζαμβίκη. 

Τα νέα συντρίμμια αναμένεται να μεταφερθούν στην Αυστραλία, προκειμένου να εξεταστούν από τους ειδικούς.

«Η κυβέρνηση της Μαλαισίας θα αναλάβει τη φύλαξη των στοιχείων μέχρι να φτάσουν στους ειδικούς», πρόσθεσε ο κ. Chester.

Υπενθυμίζεται ότι έχουν βρεθεί ακόμα πέντε θραύσματα, τα οποία πιθανότατα προέρχονται από το μοιραίο αεροσκάφος, που εικάζεται ότι έχει συντριβεί στο νότιο Ινδικό Ωκεανό

Οι έρευνες από τις αυστραλιανές αρχές, με τη συμμετοχή της Μαλαισίας και της Κίνας, έχουν γίνει σε μια ζώνη μεγαλύτερη από 105.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Όλα τα συντρίμμια εξετάζονται στην Αυστραλία από εμπειρογνώμονες.

Η πτήση MH370 εξαφανίστηκε τον Μάρτιο του 2014 από τα ραντάρ, ενώ εκτελούσε το δρομολόγιο Κουάλα Λουμπούρ – Πεκίνο, στοιχίζοντας τη ζωή σε 239 επιβάτες και πλήρωμα. 


σχετικα αρθρα