«Δεν είμαι κρυφός υποστηρικτής του Brexit», τόνισε ο βρετανός πρωθυπουργός, προσθέτοντας πως μια έξοδος της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση θα πλήξει το μέλλον της βρετανικής οικονομίας και θα περιπλέξει τις εμπορικές συμφωνίες με χώρες όπως η Ιαπωνία.

Μιλώντας στη σύνοδο της G7, ο Ντέιβιντ Κάμερον απέρριψε τον χαρακτηρισμό του «κρυφού υποστηρικτή του Brexit», όπως τον αποκάλεσε ένας πρώην βοηθός του αυτή την εβδομάδα, ότι στηρίζει κρυφά μια ψήφο υπέρ της εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ στο δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου.
«Γι 'αυτό και ποτέ δεν ήμουν κρυφός υποστηρικτής του Brexit», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου στην Ιαπωνία.

«Επιθυμώ διακαώς να έχουμε το σωστό αποτέλεσμα, να επιτύχουμε αυτή τη μεταρρύθμιση στην Ευρώπη και να παραμείνουμε μέρος της. Είναι προς το συμφέρον της Βρετανίας και αυτό είναι το όλον θέμα», ανέφερε.

Έκκληση για περιορισμό της χρήσης των αντιβιοτικών

Παράλληλα, ο κ. Κάμερον κάλεσε τους ηγέτες της Ομάδας των 7 (G7) να επικεντρώσουν τις προσπάθειές τους στον περιορισμό της χρήσης των αντιβιοτικών και στην επιβράβευση των φαρμακοβιομηχανιών που αναπτύσσουν νέα σκευάσματα για την αντιμετώπιση των λοιμώξεων που οφείλονται στα ανθεκτικά στα φάρμακα σούπερ μικρόβια.

«Σε πάρα πολλές περιπτώσεις τα αντιβιοτικά έχουν σταματήσει να είναι δραστικά, αυτό σημαίνει ότι οι άνθρωποι πεθαίνουν από απλές λοιμώξεις ή από ασθένειες όπως η φυματίωση, ο τέτανος, η σηψαιμία, λοιμώξεις που δεν θα έπρεπε να μεταφράζονται σε θανατική καταδίκη», δήλωσε ο βρετανός πρωθυπουργός.

«Εάν δεν κάνουμε τίποτε, αυτό θα σημάνει ένα σωρευτικό πλήγμα για την παγκόσμια οικονομία ύψους 100 τρισεκατομμυρίων και το τέλος της ιατρικής όπως την ξέρουμε», προειδοποίησε.