Τραγικό τέλος είχε η γνωστή Κύπρια συγγραφέας Ειρένα Ιωαννίδου Αδαμίδου, η οποία βρέθηκε νεκρή νωρίς το πρωί σήμερα σε παραλία της Λάρνακας.

Η 79χρονη εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις της σήμερα νωρίς το πρωί στην πλαζ Μακένζι της Λάρνακας. 

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η συγγραφέας πήγε στις 6.30 το πρωί να κολυμπήσει και μετά από 45 λεπτά, ένας δημοτικός υπάλληλος εντόπισε την γυναίκα να πλέει αναίσθητη στην θάλασσα. 

Η σορός της 79χρονης διακομίσθηκε στο νοσοκομείο Λάρνακας, όπου οι γιατροί επιβεβαίωσαν τον θάνατό της. 

Η Ειρένα Ιωαννίδου Αδαμίδου γεννήθηκε στην Αμμόχωστο και σπούδασε μουσική και ξένες γλώσσες στη Λωζάνη και τη Βιέννη.

Μέχρι στιγμής έχουν εκδοθεί 26 βιβλία της. Έχει γράψει 62 θεατρικά έργα, από τα οποία 50 έχουν δραματοποιηθεί σε θέατρο, τηλεόραση και ραδιόφωνο, 6 αυτοτελείς τηλεταινίες και 7 τηλεοπτικές σειρές, οι οποίες έχουν μεταδοθεί από την κρατική τηλεόραση της Κύπρου αλλά και σε πολλές χώρες του εξωτερικού, κι έχει μεταφράσει 116 θεατρικά έργα.

Έχει τιμηθεί με πολλά βραβεία και έχει λάβει πολλές διακρίσεις. Από τα σημαντικότερα: Δύο Πανελλήνια Βραβεία Πεζογραφίας (3ο το 1985 και 1ο το 1992), το 1ο και μοναδικό Βραβείο του 7ου Παγκόσμιου Διαγωνισμού Θεατρικού Έργου του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου (1994) και το 3ο Βραβείο Πεζογραφίας στον Διεθνή Λογοτεχνικό Διαγωνισμό «Οι κουλτούρες της Μεσογείου» (Γένοβα 2005).

Το 2004 βραβεύτηκε από τον Πρόεδρο της Ιταλικής Δημοκρατίας για την προώθηση της ιταλικής κουλτούρας μέσω της λογοτεχνικής μετάφρασης.