Συγκλονίζει η μαρτυρία της 16χρονης που βιάστηκε με αγριότητα από περισσότερους από 30 άνδρες πριν από περίπου δέκα ημέρες στη Βραζιλία. Η έφηβη μίλησε στο Al Jazeera για τη φρίκη που έζησε στα χέρια των άνανδρων βιαστών, οι οποίοι τη χλεύαζαν ενώ ασελγούσαν πάνω της και μάλιστα ανέβασαν το άρφωστο κατόρθωμά τους στα social media.

Με κρυμμένο το πρόσωπό της και διατηρώντας την ταυτότητά της κρυφή περιγράφει τα όσα έζησε στη φτωχογειτονιά της Βραζιλίας:

 Με νάρκωσαν και ήμουν πολύ μεθυσμένη. Ήταν πολλά άτομα με όπλα, πολλοί νέοι άνδρες που γελούσαν και μιλούσαν. Δεν με τραυμάτισαν μόνο. Πλήγωσαν την ψυχή μου. Γιατί οι άνθρωποι με έκριναν, προσπάθησαν να ρίξουν το φταίξιμο σε μένα για κάτι που δεν ήταν δικό μου λάθος. Με “έκλεψαν”. Όχι με την έννοια των υλικών αγαθών...αλλά “σωματικά”.

 

 
Οργή προκάλεσε όμως και στην κοινή γνώνη της χώρας, οι αντιδράσεις και οι απειλές που δέχθηκε η 16χρονη στα social media, καθώς υπήρχαν ομάδες που την κατηγορούσαν για την επίθεση που δέχθηκε. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι δράστες διέφευγαν εξαιτίας της αδιαφορίας που έδειξαν αρχικά οι αρχές.

Τώρα την υπόθεση έχει αναλάβει μια γυναίκα αστυνομικός, καθώς ο προκάτοχός της κατηγορήθηκε πως δεν αξιολόγησε ως αρκετά σοβαρή την υπόθεση. «Χρειάζεται προστασία» δήλωσε η Κριστίνα Μπέντο, επικεφαλής της αστυνομικής υπηρεσίας που είναι υπεύθυνη για εγκλήματα σε βάρος ανηλίκων. Η αστυνομικός ανέφερε χαρακτηριστικά;

Χρειάζεται προσοχή. Είχαμε έναν βιασμό. Τώρα αυτό που προσπαθώ να μάθω είναι τις συνθήκες αυτού του βιασμού, πόσα άτομα ενεπλάκησαν.