Απίστευτο! 4,43 εκ. νέες θέσεις εργασίας στους πρώτους τέσσερις μήνες του 2016, δημιούργησε η Κίνα, όπως αποκάλυψε σήμερα αξιωματούχος, υποδηλώνοντας ότι παρά τις οικονομικές αντιξοότητες, η αγορά εργασίας «παρέμεινε βασικά σταθερή».

«Σημαντικοί δείκτες για την αγορά εργασίας παρέμειναν εντός ενός εύλογου εύρους», δήλωσε ο Σιν Τσανγκσίνγκ, υφυπουργός Ανθρώπινου Δυναμικού και Κοινωνικής Ασφάλισης σε συνέντευξη Τύπου σήμερα.

Ο Σιν τόνισε ότι υπάρχει μια διαρθρωτική ανισορροπία στην αγορά εργασίας, με τη ζήτηση από βιομηχανίες να μειώνεται, ενώ αντίθετα να αυξάνονται οι θέσεις εργασίας για έμπειρους και εξειδικευμένους εργαζόμενους.

Η δημιουργία περισσότερων θέσεων εργασίας προκειμένου να διατηρηθεί σταθερή η απασχόληση αποτελεί βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης, καθώς εκατομμύρια εργαζόμενοι αντιμετωπίζουν το ενδεχόμενο απολύσεων λόγω της συγχώνευσης και της αναδιοργάνωσης των επιχειρήσεων σε τομείς με υπερβάλλουσα παραγωγή.

Στόχος της Κίνας είναι να δημιουργήσει περισσότερες από 10 εκατομμύρια νέες θέσεις εργασίας στα αστικά κέντρα το 2016 και να διατηρήσει την καταγεγραμμένη ανεργία στις πόλεις κάτω από το 4,5%, σύμφωνα με κυβερνητική έκθεση που δημοσιοποιήθηκε τον Μάρτιο. Στα τέλη Μαρτίου, η καταγεγραμμένη ανεργία στις αστικές περιοχές της Κίνας διαμορφώθηκε στο 4,04%.