Τραγικό θάνατο βρήκε μία νεαρή φοιτήτρια από τη Ρώμη, την οποία έκαψε ζωντανή μέσα στη μέση του δρόμου ο πρώην φίλος της, μην μπορώντας να αποδεχθεί τον χωρισμό τους.

Το φρικτό αυτό έγκλημα, που έχει συγκλονίσει όχι μόνο την ιταλική κοινή γνώμη, συνέβη την περασμένη Κυριακή, την ώρα που η άτυχη κοπέλα γύριζε στο σπίτι της.

Ο δράστης Vincenzo Paduano την ακολούθησε την ώρα που η 27χρονη έφυγε από το σπίτι του συντρόφου της και την ανάγκασε να σταματήσει προκειμένου να συζητήσουν. Γρήγορα η κουβέντα εξελίχθηκε σε καυγά και ο δράστης περιέλουσε την κοπέλα και το αυτοκίνητο με οινόπνευμα.

Η 22χρονη Sara Di Pietrantonio κατάφερε να βγει από το αυτοκίνητο όχι όμως και να γλιτώσει από το μένος του πρώην συντρόφου της, ο οποίος την κυνήγησε στο δρόμο και τελικά της έβαλε φωτιά με αναπτήρα.

Η κοπέλα βρήκε φρικτό θάνατο καθώς κάηκε ζωντανή ενώ κανένα από τα διερχόμενα οχήματα δεν ανταποκρίθηκε στις κραυγές της.

Το Σάββατο το βράδυ η 22χρονη είχε δειπνήσει με έναν φίλο και αργότερα πήγε σε ένα κλαμπ. Έστειλε στη μητέρα της ένα μήνυμα περίπου στις 3.30 π.μ. γράφοντάς της πως επέστρεφε στο σπίτι αφού είχε αφήσει το φίλο της. Αλλά όταν δεν απάντησε, η μητέρα της και ο θείος της άρχισαν να την ψάχνουν.

Βρήκαν το αυτοκίνητο τυλιγμένο στις φλόγες και περίπου 500 μέτρα πιο μακριά, σε ένα πάρκινγκ εστιατορίου, βρήκαν το καμμένο σώμα του κοριτσιού.

«Δεν έχω ξαναδεί τόσο αποτρόπαιο έγκλημα όσο αυτό στα 25 χρόνια της καριέρας μου» δήλωσε ο επικεφαλής της αστυνομίας της Ρώμης, Λουίτζι Σιλίπο κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Η 22χρονη, φοιτήτρια Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο της Ρώμης, είχε εγκαταλείψει τον Παντουάνο πριν από λίγο καιρό και είχε αρχίσει μια νέα σχέση, δήλωσε ο Σιλίπο. Το ζευγάρι ήταν μαζί για δύο χρόνια, αλλά πέρασε μια «βίαιη περίοδο» πριν από μερικούς μήνες.