Σήματα που κατά πάσα πιθανότητα προέρχονται από τα μαύρα κουτιά του μοιραίου Airbus της EgyptAir, που συνετρίβη στη Μεσόγειο Θάλασσα, εντόπισαν γάλλοι ερευνητές, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Πολιτικής Αεροπορίας της Αιγύπτου.

«Τα όργανα έρευνας ενός πλοίου του Γαλλικού Πολεμικού Ναυτικού, του Laplace, εντόπισαν σήματα που πιθανόν προέρχονται από ένα εκ των δύο μαύρων κουτιών» του αεροπλάνου, ανακοίνωσε το υπουργείο.

Ωστόσο, θα χρειαστεί να περάσει μια εβδομάδα μέχρι την άφιξη ενός άλλου ειδικά εξοπλισμένου πλοίου, που θα ανεβάσει τους δύο καταγραφείς της πτήσης, διευκρίνισε το αιγυπτιακό υπουργείο Πολιτικής Αεροπορίας

Τα μαύρα κουτιά, που πιστεύεται ότι βρίσκονται κοντά ή μέσα στην άτρακτο του αεροπλάνου, περιέχουν πολύτιμες πληροφορίες, οι οποίες θα ρίξουν φως στα αίτια της τραγωδίας. Αξίζει να σημειωθεί πως οι ερευνητές δεν έχουν αποκλείσει κανένα ενδεχόμενο, ούτε αυτό της τρομοκρατικής επίθεσης.

Υπενθυμίζεται ότι συναγερμοί που καταγράφηκαν στο αυτόματο σύστημα ελέγχου του αεροσκάφους καταδεικνύουν την ύπαρξη καπνού σε τουλάχιστον δύο σημεία, λίγα λεπτά πριν το Airbus χαθεί από τα ραντάρ, γεγονός που συνήθως υποδεικνύει την εκδήλωση πυρκαγιάς.

Μέχρι στιγμής, έχουν εντοπιστεί μερικά συντρίμμια, αποσκευές και προσωπικά αντικειμένα των επιβαινόντων, καθώς και μέλη σορών.