ΔΙΕΘΝΗ

Το «Facebook» του… Κιμ Γιονγκ Ουν (φωτό)

Δημοσίευση 2 Ιουνίου 2016, 11:51 / Ανανεώθηκε 2 Ιουνίου 2016, 13:27
Το «Facebook» του… Κιμ Γιονγκ Ουν (φωτό)
Facebook Twitter Whatsapp

Μέχρι και «κλώνο» του facebook, ετοιμάζει, στην Βόρεια Κορέα, ο Κιμ Γιονγκ Ουν, σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Μέχρι και «κλώνο» του facebook, ετοιμάζει, στην Βόρεια Κορέα, ο Κιμ Γιονγκ Ουν, σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ, όπως το BBC και η telegraph. Το «facebook της Β. Κορέας» έκανε προσωρινά την εμφάνισή του στον αέρα του διαδικτύου, πριν το κατεβάσουν.

Όπως αναφέρεται, βρισκόταν στο StarCon.net.kp και είχε πολλά από τα χαρακτηριστικά άλλων κοινωνικών δικτύων. Δεν είναι ξεκάθαρο ποιος το δημιούργησε, αλλά θεωρείται πως πρόκειται για ένα δοκιμαστικό project που θα παρέχεται στο μέλλον από την υπηρεσία τηλεπικοινωνιών της χώρας.

Το site φέρεται να δημιουργήθηκε με βάση ένα software package ονόματι php Dolphin και διέθετε πολλά από τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν τα «κανονικά» κοινωνικά δίκτυα, όπως newsfeeds, συστήματα messaging καθώς και προσωπικούς χώρους. Παρόλα αυτά, πολλές σελίδες του φαίνονταν ημιτελείς.

«Δεν πιστεύω ότι προοριζόταν να είναι προσβάσιμο έξω από τη Βόρεια Κορέα» είπε ο ερευνητής Νταγκ Μάντορι στο BBC.

Η Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας έχει ένα από τα αυστηρότερα συστήματα λογοκρισίας στον κόσμο του Internet και η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών δεν επιτρέπεται η πρόσβαση. Εκείνοι που έχουν πρόσβαση παρακολουθούνται στενά, ώστε η ιδέα ότι ένα κοινωνικό δίκτυο θα μπορούσε να υπάρχει στο Internet για οικιακή χρήση είναι δύσκολο να δούμε.

Μάλιστα τα λίγα λεπτά που το «project» ήταν στον αέρα, κάποιοι χρήστες του διαδικτύου δημιούργησαν ένα ψεύτικο Κιμ Γιονγκ-ουν λογαριασμό.