Τούρκος επιστάτης που εργαζόταν σε καταυλισμό σύρων προσφύγων καταδικάστηκε σε 108 χρόνια φυλακή με την κατηγορία ότι κακοποίησε σεξουαλικά αγοράκια, μια υπόθεση που φέρνει εκ νέου στο φως της δημοσιότητας την επισφαλή κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα προσφυγόπουλα.

Το 29χρονο τέρας δεν αρνήθηκε τις κατηγορίες, υποστήριξε ωστόσο ότι πολλοί εργαζόμενοι και διαχειριστές των καταυλισμών εμπλέκονται, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Doğan.

Ο ίδιος είπε ότι πλήρωσε τα παιδιά 2-5 τουρκικές λίρες προτού τους επιτεθεί και τα κακοποιήσει στις τουαλέτες.

Ο άνδρας, ο οποίος εργαζόταν ως καθαριστής στον καταυλισμό Νιζίπ στο Γκαζιάντεπ στη νοτιοανατολική Τουρκία κακοποίησε αγόρια ηλικίας 8 έως 12 ετών για ένα διάστημα τουλάχιστον 3 μηνών έως τις αρχές του 2016, μετέδωσε το Doğan και άλλα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Το δικαστήριο καταδίκασε τον 29χρονο για την κακοποίηση 8 προσφυγόπουλων από τη Συρία οι οικογένειες των οποίων κατέθεσαν μήνυση, γνωστοποίησε ο δικηγορικός σύλλογος της περιοχής.

Η υπόθεση προκάλεσε οργή στην Τουρκία. Τον καταυλισμό, όπου διαμένουν 14.000 άνθρωποι, είχε επισκεφθεί η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ τον Απρίλιο.