ΔΙΕΘΝΗ

Γάλλος συνελήφθη με Καλάσνικοφ και 100 κιλά εκρηκτικά - Yποψίες ότι θα «χτυπούσε» στο Euro

Δημοσίευση 4 Ιουνίου 2016, 16:22 / Ανανεώθηκε 4 Ιουνίου 2016, 16:03
Γάλλος συνελήφθη με Καλάσνικοφ και 100 κιλά εκρηκτικά - Yποψίες ότι θα «χτυπούσε» στο Euro
Facebook Twitter Whatsapp

Kαλάσνικοφ και 100 κιλά εκρηκτικής ύλης είχε στο αυτοκίνητό του ένας γάλλος, ο οποίος φέρεται να μετέφερε όπλα και εκρηκτικά για τρομοκρατική επίθεση στην πατρίδα του, και συνελήφθη στα σύνορα Ουκρανίας και Πολωνίας από ουκρανούς συνοριοφύλακες.

Kαλάσνικοφ και 100 κιλά εκρηκτικής ύλης είχε στο αυτοκίνητό του ένας γάλλος, ο οποίος φέρεται να μετέφερε όπλα και εκρηκτικά για τρομοκρατική επίθεση στην πατρίδα του, και συνελήφθη στα σύνορα Ουκρανίας και Πολωνίας από ουκρανούς συνοριοφύλακες.

Ο άνδρας εντοπίστηκε στα σύνορα Πολωνίας-Ουκρανίας στα τέλη Μαΐου και παραμένει κρατούμενος ενόψει πιθανού αιτήματος έκδοσης στη Γαλλία.

Έως τώρα δεν υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες για τις προθέσεις του συλληφθέντα, το περιστατικό ωστόσο έρχεται ενώ η Γαλλία ετοιμάζεται να υποδεχτεί εκατοντάδες χιλιάδες φιλάθλους από όλη την Ευρώπη για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου (Euro 2016), που αρχίζει στις 10 Ιουνίου.

Την Τρίτη, οι Ηνωμένες Πολιτείες εξέδωσαν ταξιδιωτική οδηγία με την οποία προειδοποιούν τους πολίτες τους για το ενδεχόμενο νέων τρομοκρατικών χτυπημάτων στην Ευρώπη, με το Euro 2016 να περιλαμβάνεται στους πιθανούς στόχους.

Το Παρίσι βρίσκεται ούτως ή άλλως σε αυξημένη ετοιμότητα μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις του Νοεμβρίου από υποστηρικτές του Ισλαμικού Κράτους, που στοίχισαν τη ζωή σε 130 ανθρώπους. Ο ίδιος ισλαμιστικός πυρήνας σκότωσε ακόμα 32 ανθρώπους με βομβιστικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες τον Μάρτιο.