Η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάθριν Αστον θα πραγματοποιήσει μια περιοδεία στη Μέση Ανατολή και θα βρίσκεται αύριο Πέμπτη στο Ισραήλ και στη συνέχεια στα Παλαιστινιακά Εδάφη σε μια προσπάθεια να οδήσει τις ενδιαφερόμενες πλευρές στην τράπεζα των διαπραγματεύσεων. "Η Κάθριν Αστον θα επισκεφθεί αυτή την εβδομάδα την Ιορδανία, την Αίγυπτο, το Ισραήλ και την Παλαιστίνη για συνόδους ανωτάτου επιπέδου με τους επικεφαλής των κυβερνήσεων και τους διεθνούς συμμάχους, περιλαμβανόμενου του ΟΗΕ, του Αραβικού Συνδέσμου, της Αφρικανικής Ενωσης και του Οργανισμού Ισλαμικής Διάσκεψης" αναφέρθηκε από το γραφείο της κ. Αστον.

"Η επίσκεψή της γίνεται έξι μήνες μετά την έναρξη της "αραβικής άνοιξης" και σε μια στιγμή σημαντική για την ειρηνευτική διαδικασία στη Μέση Ανατολή", προστίθεται στο κείμενο.

"Θα συναντηθώ με τους ισραηλινούς και παλαιστίνιους ηγέτες και να τους ενθαρρύνω να αδράξουν την ευκαιρία και να δεσμευτούν σε διαπραγματεύσεις" δήλωσε η κ. Αστον όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση του γραφείου της.

Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι η κ. Αστον ελπίζει να επισημάνει "θετικά δείγματα" απ όλες τις πλευρές κατά την περιοδεία της αυτή.