Την αντίδραση της πρώην πρώτης κυρίας των ΗΠΑ και νυν υποψηφίας για το χρίσμα των Δημοκρατικών στην κούρσα για τις προεδρικές εκλογές Χίλαρι Κλίντον όταν έμαθε για την ερωτική περιπέτεια του συζύγου της Μπιλ με τη Μόνικα Λεβίνσκι αποκάλυψε ένας πρώην πράκτορας των μυστικών υπηρεσιών.

Ο Gary Byrne, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για την ασφάλεια του πρώην προέδρου Κλίντον αναμένεται να κυκλοφορήσει ένα βιβλίο με πιπεράτες αποκαλύψεις σχετικά με το σκάνδαλο Λεβίνσκι, αλλά και την προσωπική σχέση του πρώην πρώτου ζευγαριού της χώρας.

Μεταξύ άλλων ο πρώην έμπιστος των Κλίντον ισχυρίζεται ότι όταν η Χίλαρι έμαθε για το παραστράτημα του συζύγου της στο οβάλ γραφείο του «χάρισε» ένα μαύρο μάτι κατά τη διάρκεια ενός καυγά τους στο Λευκό Οίκο.

Στο πρώτο κεφάλαιο του βιβλίου, «Crisis of Character», ο Byrne, υποστηρίζει ότι μια «ιδιαίτερα έντονη λογομαχία» μεταξύ του ζευγαριού «τελείωσε με χειροδικία» και ένα βάζο σπασμένο στο πάτωμα.

Την επόμενη μέρα ο Πρόεδρος Κλίντον εμφανίστηκε στο γραφείο «με ένα καταμαύρο μάτι», ισχυρίζεται ο πρώην πράκτορας στο βιβλίο του.

Ο Byrne γράφει ότι όταν ρώτησε την γραμματέα του κ. Κλίντον τι ήταν αυτό, εκείνη του απάντησε ότι ήταν μια αλλεργική αντίδραση σε καφέ.