Προειδοποίηση προς τους φιλάθλους που σκοπεύουν ή σκέφτονται να ταξιδέψουν στη Γαλλία προκειμένου να παρακολουθήσουν από κοντά τους αγώνες για το ποδοσφαιρικό τουρνουά Euro 2016, ότι οι χώροι διεξαγωγής αποτελούν «εν δυνάμει στόχους τρομοκρατικών επιθέσεων», εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών της Βρετανίας.

«Στη διάρκεια του Euro 2016, τα γήπεδα, τα σημεία συγκέντρωσης των φιλάθλων, οι χώροι στους οποίους θα υπάρχει αναμετάδοση των αγώνων και τα δημόσια Μέσα Μεταφοράς αποτελούν εν δυνάμει στόχους τρομοκρατικών επιθέσεων», αναφέρεται στην οδηγία ενόψει της έναρξης του Euro 2016 την Παρασκευή.

Το βρετανικό ΥΠΕΞ συμβουλεύει τους φιλάθλους που θα ταξιδέψουν για να στηρίξουν τις ομάδες της Αγγλίας, της Ουαλίας και της Βόρειας Ιρλανδίας, οι οποίες συμμετέχουν στο Euro 2016, να είναι συνεχώς προσεκτικοί και να ακολουθούν τις συμβουλές των γαλλικών αρχών.

«Δεν εκδόθηκε ως απάντηση σε μία νέα ή συγκεκριμένη απειλή. Εκδόθηκε στο πλαίσιο των προσπαθειών που καταβάλλονται για να εξασφαλιστεί ότι η κυβέρνηση και οι αρχές κάνουν ό,τι μπορούν για να παράσχουν σχετική πληροφόρηση στους φιλάθλους»  δήλωσε εκπρόσωπος του πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον στη διάρκεια τακτικής ενημέρωσης των δημοσιογράφων.

Το τουρνουά θα διαρκέσει έναν μήνα και θα διεξαχθεί σε γήπεδα σε όλη τη Γαλλία, που έχει γίνει επανειλημμένα στόχος εξτρεμιστών ισλαμιστών, με πιο συγκλονιστική αυτή του περασμένου Νοεμβρίου στο Παρίσι που στοίχισε τη ζωή σε 130 ανθρώπους.